Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden: “ABD’de koronavirüs salgını sona erdi”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ülkede koronavirüs salgınının sona erdiğini söyledi ve “Herkes oldukça iyi durumda görünüyor. Sanırım bir şeyler değişiyor” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ederken Başkan Joe Biden, ülkede koronavirüs salgının sona erdiğini açıkladı:

“Bizim virüsü kontrol etmek için daha çok fazla şey yapmamız gerekiyor. Fark ettiyseniz kimse maske takmıyor. Herkes oldukça iyi durumda görünüyor. Sanırım bir şeyler değişiyor.”

ABD’li yetkililer, Biden’ın bu açıklamalarının bir politika değişikliğine işaret etmediği söyledi. Ayrıca yetkililer, koronavirüsü “halk sağlığı acil durumu” olmaktan kaldırmak için henüz bir planın olmadığının da altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçen hafta salgının sonunun “göründüğünü” söylemişti.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Her gün ortalama 400 Amerikalı koronavirüsten ölüyor

John Hopkins Üniversitesi’nden alınan verilere göre Amerika’da geçen hafta üç binden fazla kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İstatistikler, her gün ortalama 400 Amerikalının koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini gösteriyor.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, dün (19 Eylül) yaptığı açıklamada salgında durumunun daha iyiye gittiğini belirtti. Fauci, Vaşington’da yaptığı bir konuşmada ise ölüm oranlarının çok yüksek olduğunun altını çizmişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.