Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail medyası: Erdoğan İsrail’i ziyaret etmeyi planlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York’ta bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları ile bir araya geldi. Yahudi düşmanlığını “insanlığa karşı suç” olarak nitelendiren Erdoğan, İsrail’i de ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmaları için New York’ta bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi’nde Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları’nın temsilcileri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu toplantıda İsrail’i ziyaret etmeyi planladığını ve bugün de BM oturum aralarında İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüşeceğini söyledi.

ABD merkezli Yahudi Telgraf Ajansı’nın (Jewish Telegraphic Agency) aktardığına göre Erdoğan, İsrail’i ziyaret fikrini dünkü toplantıda dile getirdi. Söz konusu ziyaretin ne zaman düzenleneceğini söylemeyen Erdoğan, ayrıca antisemitizmi “insanlığa karşı suç” olarak tanımladı.

Erdoğan’la görüşen liderler arasında Amerikan Yahudi Kuruluşları Başkanları Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein, Dünya Yahudi Kongresi başkanları Ronald Lauder ve Jack Rosen, İnkârla Mücadele Ligi Onursal Başkanı Abraham Foxman ve Türk Yahudi Toplumu eş başkanları İshak İbrahimzadeh ve Erol Kohen de vardı.

Öte yandan iki ülke arasında atılan normalleşme adımları da sürüyor. New York ziyaretinin ilk günlerinde Central Park’a giden Erdoğan, burada aralarında Haham Rachel Goldenberg’in de yer aldığı yurttaşlarla sohbet etmişti.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi belli oldu

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımların ardından İsrail, Ankara’daki maslahatgüzarı Irit Lillian’ı yeni Ankara Büyükelçisi olarak atadı. Lillian’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunması ve görevine başlaması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye’nin Tel Aviv’e atayacağı büyükelçinin çok yakında belli olacağını duyurmuştu. Diplomasi muhabirleri ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Çavuşoğlu, büyükelçiler kararnamesinin hazır olduğunu ve çok yakında onaylanacağını söylemişti.

Kaynak: HaaretzTimes of Israel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.