Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (20 Eylül 2022): Erdoğan PBS’e neler söyledi? & Kılıçdaroğlu’ndan “inadına” helalleşme

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Prof. Dr. Serhat Güvenç.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurul Çalışmaları için bulunduğu New York’ta PBS kanalına röportaj verdi. “Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe bizi kimse tutamaz” diyen Erdoğan, Haziran 2023’te düzenlenmesi planlanan genel seçimleri kazanma konusunda endişeleri olmadığının altını çizdi. Türkiye’deki ekonomik krizin gidişatı ve enflasyonun nasıl düşürülebileceğine dair soruya Erdoğan, “Ben ekonomistim” diyerek, “Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Ama Amerika’da bile bugün raflar boş, Fransa’da raflar boş, Almanya’da raflar boş” yanıtını verdi. Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısı için geçen hafta Özbekistan’a giden Erdoğan, toplantıya katılmasına ve Türkiye’nin örgüte üye olma ihtimaline ilişkin şu açıklamada bulundu: “İster istemez farklı arayışlara girme durumunda olabiliriz. Onlar bizi 52 yıldır oyalayacak ve sonra ‘Niçin şurayla görüştü?’ diyecek. Elbette görüşürüm. Bu görüşmeleri yaparken de Avrupa Birliği’ne hesap verecek değiliz.” 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde, Birleşmiş Milletler’in (BM) 77. Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmalarına katılacak olan Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap edecek. Erdoğan, konuşmasında, Rusya-Ukrayna savaşından tahıl sevkiyatına, terörle mücadeleden Yunanistan ile yaşanan gerilime kadar pek çok konuya yer verecek.

Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Serhat Güvenç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını, Şanghay İşbirliği Örgütü ile ilişkilerin anlamını ve Türkiye’nin dış politika adımlarını Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.