Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Namık Tan yazdı: Dış politikada her gün başka bir türkü

Emekli Büyükelçi Namık Tan YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, Türkiye’yi “fırtınalı bir denizde yalpalayarak yol almaya çalışan rotasını kaybetmiş bir gemi”ye benzetti ve dış politikada yaşanan gelişmelere değindi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için katıldığını söyleyen Tan, Türkiye’nin uluslararası ortamdaki hedeflerini ve planlarını öngörebilmenin mümkün olmadığını belirtti.

“Seçim sath-ı mailine girmiş bulunan iktidarın bu söylemine kemikleşmiş iktidar destekçisi bir grup seçmen dışında itibar eden yok. Zaten, iktidarın da yegâne amacı bu fanatik seçmen kitlesini konsolide etmek. Dış politikanın hassas dengeleri umurlarında değil” diyen Tan, Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısına sadece Putin ile görüşebilmek ve başta ABD olmak üzere Batılı ülkelere “Beni görmezden gelmeyin” mesajını vermek için katıldığını savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze törenine katılmamasına da değinen Tan, “Bence Erdoğan’ın Kraliçe Elizabeth’in cenaze törenine katılmama kararı son derece isabetliydi. Zira, son zamanlarda Batı karşıtı kamp ile açıkça flört eden bir liderin, ŞİÖ zirvesinde yakaladığı profilin Londra’da zedelenmesi olasılığı hayli yüksekti” ifadelerini kullandı.

“Nasıl olsa artık dış politikada her gün başka bir türkü çağırmaya başladık” diyen Namık Tan’ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.