Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WNBA’de şampiyon Las Vegas Aces!

Amerikan Ulusal Kadınlar Basketbol Ligi WNBA’de final serisinin dördüncü maçında Connecticut Sun’ı 78-71 mağlup eden Las Vegas Aces şampiyon oldu. Final serisinde 18.3 sayı ortalaması kaydeden Chelsea Gray ise final serisinin MVP’si seçildi.

WNBA final serisinin dördüncü maçında Connecticut Sun’ı 78-71’lik skorla mağlup eden Las Vegas Aces, seriyi 3-1’e getirerek 2022 sezonunun şampiyonu oldu. Las Vegas Aces’te Chelsea Gray 20 sayı, 5 ribaund ve 6 asist, Riquna Williams 17 sayı, Kelsey Plum 15 sayı, Jackie Young 13 sayı, 5 ribaund ve 8 asist, A’ja Wilson da 11 sayı ve 14 ribaund kaydetti. Connecticut Sun’da ise Courtney Williams 17 sayı ve 6 ribaund, Jonquel Jones 13 sayı ve 8 ribaund, DeWanna Bonner 12 sayı ve 8 ribaund, Alyssa Thomas 11 sayı, 10 ribaund ve 11 asist, Brionna Jones da 11 sayılık performanslara imza attı.  

NBA’de bir dönem San Antonio Spurs’te Gregg Popovich’in asistanlığını yapan Becky Hammon ise koçluk kariyerinin ilk sezonunda WNBA şampiyonluğuna ulaşırken “Yılın Koçu” ödülünün de sahibi oldu.

Karşılaşmayı buradan seyredebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=GmvCMTtEGpU

Final serisinde 18.3 sayı, 3 ribaund ve 6 asist ortalamaları yakalayan Chelsea Gray, MVP oldu:

Las Vegas Aces harika bir sezonu geride bıraktı: “Becky Hammon-Yılın Koçu / A’ja Wilson- Yılın en iyi savunma oyuncusu ve normal sezon MVP’si / Chelsea Gray final serisi MVP’si / Kelsey Plum All-Star karşılaşması MVP’si / ayrıca Komisyoner Kupası şampiyonluğu, WNBA normal sezon liderliği ve WNBA şampiyonluğu.”

WNBA’de sezonun en iyi beşi:

WNBA’de sezonun en iyi ikinci beşi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.