Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elazığ’da CHP aleyhine asılan afişleri hazırlayan şirket açıkladı: “Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin talebiyle yapıldı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Eylül’deki Elazığ programı öncesi kentin birçok noktasına asılan afişleri hazırlayan Reka Reklam Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karatepe yazılı açıklama yaptı. Karatepe, afişleri Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin talebiyle hazırladıklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün (20 Eylül) Elazığ’da yaptığı grup toplantısı öncesi kentin birçok noktasına Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’li milletvekillerini hedef alan afişler asıldı. Kılıçdaroğlu, afişlerin önünde poz vererek sosyal medya hesabından paylaştı ve yaşananlara tepki gösterdi.

Tartışma yaratan afişleri hazırlayan Reka Reklam Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karatepe bugün yazılı bir açıklama yaptı. Yerel yayın yapan harputtv’nin internet sitesinde yer alan habere göre Karatepe, afişleri Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin talebiyle hazırladıklarını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde kamuoyunda gündem oluşturan bilboardlarda yer alan afişlerin baskısı, Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin talebiyle şirketimiz tarafından yapılmıştır. Baskısını yaptığımız açık hava reklam mecralarının işletmesi ve asım işleri bize ait değildir.

Şirketimiz, misyonumuz ve ticari anlayışımız gereği bugüne kadar hiçbir siyasi partinin ne yanında ne de karşısında yer almamış, tam aksine hepsine eşit mesafede bulunmuştur ve böyle olmaya da devam edecektir. Geldiğimiz noktada kamuoyunda yer alan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.