Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (21 Eylül 2022): Erdoğan ABD’de | Putin Rusya’da kısmi seferberlik ilan etti

Editör: Egemen Gök

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Batı, Rusya’yı yok etmeye çalışıyor” diyerek ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Buna göre askeri eğitimi olan kişiler orduya çağrılacak ve seferberliğe katılan tüm Ruslar asker statüsünde olacak. “Hedefimiz Donbas’ı kurtarmak” diyen Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde savaşan tüm gönüllü savaşçıların Rusya Silahlı Kuvvetleri üyeleriyle aynı haklara sahip olacağını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ABD Başkanı Joe Biden’ın vereceği resepsiyona katılması bekleniyor.

Güne Bakış“ta, emekli Büyükelçi Hakan Okçal ve eski Vaşington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu dış politika gündemini ve Türkiye’nin dış politika hamlelerini değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.