Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçerik üreticileri artık “YouTube Shorts” videolarının reklam gelirlerinin yüzde 45’ini kazanacak

TikTok ile rekabet eden YouTube, içerik üreticilerinin “YouTube Shorts” videolarının reklam gelirlerinin yüzde 45’ini kazanacaklarını duyurdu.

YouTube, TikTok ile rekabet etmek için içerik üreticilerinin kısa süreli videolardan para kazanmalarını sağlayacak yeni bir yöntem geliştirdiğini açıkladı. TikTok’taki 15 saniyelik videolarla TikTok ile rekabete girişen YouTube, içerik üreticilerinin “YouTube Shortsatarak reklam gelirlerinin yüzde 45’ini kazanmalarına imkân tanıyacak.

YouTube’dan dün (20 Eylül) yapılan açıklamada Shorts video özelliğine reklam verileceği ve elde edilen gelirin yüzde 45’inin içerik üreticilerine dağıtılacağı belirtildi. YouTube, Shorts dışındaki videolara ise kazancın yüzde 55’ini dağıtıyordu.

Platform ayrıca, geçen nisan ayında içerik üreticilerini kısa süreli videolar hazırlamaya teşvik etmek için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturmuştu. YouTube Başkan Yardımcısı Tara Walpert Levy, yeni gelir dağılımı planının oluşturdukları fondan daha sürdürülebilir olduğunu ve daha büyük kazançlar sağlayacağını söyledi.

Google, bu yılın ilk yarısında YouTube reklam satışlarından 14.2 milyar dolar gelir elde etti.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.