Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (21 Eylül 2022): İmamoğlu ve Musa Anter davaları & Seçime doğru iktidar ve muhalefet

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Doç. Dr. Seda Demiralp ve Medyascope muhabiri Ali Macit.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde temaslarını sürdürüyor. BM’deki konuşmasının ardından temaslarına devam eden Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüştü. Böylece Erdoğan, 14 yıl sonra ilk kez bir İsrail başbakanı ile görüşmüş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Elazığ’da partisinin grup toplantısını düzenledi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen isimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Siyasetbilimci Doç. Dr. Seda Demiralp, Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmeleri öncesinde muhalefetin performansını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi dış politika adımlarını Gündem’de değerlendirdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019’daki “31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır” sözleri nedeniyle iddianame hazırlamış ve “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan bir yıl üç ay 15 günden dört yıl bir aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. İmamoğlu’nun yargılandığı dava bugün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davayı takip eden Medyascope muhabiri Ali Macit, adliyede yaşananları aktardı.

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992’de öldürülen Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter’in davası bugün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bir önceki duruşma 16 Eylül’de yapılmıştı ve dava dün (20 Eylül) zamanaşımına uğramıştı. Mahkeme, “insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımına uğramanın olamayacağına” ilişkin talebi ise bugünkü duruşmada değerlendirmeye karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.