Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elizabeth’in cenazesi için gittiği Londra’da benzin istasyonunda video çeken Bolsonaro: “Benzinin en ucuz olduğu ülkelerden biriyiz”

Genel seçimlerin önümüzdeki ay düzenleneceği Brezilya’nın devlet başkanı Jair Bolsonaro, Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi için gittiği Londra’da bir benzin istasyonunda video çekerek seçmenlere mesaj verdi. Bolsonaro, Brezilya’nın benzinin dünyada en ucuz fiyattan satıldığı ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi için İngiltere’de bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, başkent Londra’nın Bayswater Yolu’ndaki bir Shell benzin istasyonuna girerek bir video çekti. İstasyondaki elektronik fiyat tabelasının önüne geçen Bolsonaro, 161.9 penny tutarındaki fiyatın “pek çok Brezilya eyaletindeki ortalamadan iki kat daha fazla” olduğunu belirtti.

Image.jpeg

Cenazeden önceki gece kaydedilen video, Brezilya’da asgari ücretin İngiltere’dekinden katbekat düşük olduğu gerekçesiyle sosyal medyada bazı kullanıcıların eleştirisine konu oldu.

Bolsonaro ayrıca Londra ziyaretini dünya liderleri arasında yer almaya dayalı bir imaj çalışmasına dönüştürmekle eleştirildi.

Pazar günü Brezilya Büyükelçiliği’nin balkonundan destekçilerine seslenen Bolsonaro, Kraliçe Elizabeth’in ölümüne birkaç cümleyle değindikten sonra seçim konuşması yapmaya başlamıştı.

Koronavirüs salgını ve Amazon ormanlarının tahribatına yönelik politikaları nedeniyle eleştirilen Brezilya lideri, konuşmasında “Uyuşturucu serbestiyeti istemeyen bir ülkeyiz, kürtajı yasallaştırmayı konuşmak istemeyen bir ülkeyiz, ‘cinsiyet ideolojisini’ kabul etmeyen bir ülkeyiz” demişti.

Kimi yorumcular tarafından “Brezilya’nın Donald Trump’ı” olarak adlandırılan Bolsonaro anketlerde, yüzde 47 oranında kamuoyu desteğine sahip Lula’yı yüzde 31 ile takip ediyor.

Kaynak: sky news

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.