Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan ABD dönüşü konuştu: “Biden ile görüşme fırsatımız olmadı”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD ziyaretinde Joe Biden ile görüşemediğini söyledi.

“F-16 satın almakla ilgileniyoruz”

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye giden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretinin sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, F-16 ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini beliterek,“Biz şu anda F-16 satın almakla ilgileniyoruz. Sayın Biden’la bu konuda olumlu görüşmeler yapmıştık. Burada Cumhuriyetçi senatörlerle de bazı görüşmeler yaptım. Bakanımız Hulusi Akar da muhatabıyla görüşmelerini yürütüyor. Hava olumlu istikamette gelişiyor” dedi.

“Biden ile görüşme fırsatımız olmadı”

ABD Başkanı Biden ile düzenlenen resepsiyonda görüşemediklerini söyleyen Erdoğan “Sayın Biden’la resepsiyonda geniş bir görüşme fırsatı bulamadık. Daha sonra telefon diplomasisiyle belki bu konuları görüşme imkânımız olur. Ama Milli Savunma Bakanımızın, Dışişleri Bakanımızın yapacakları görüşmelerle süreci takip edeceğiz. Gelişmeler şu an itibarıyla olumlu istikamette gidiyor” diye konuştu.

“Mir ile ilgili alternatifler masada”

İş Bankası ve Denizbank’ın Mir ödeme sistemiyle bağlantılı işlemleri artık desteklememesi, Türkiye’deki şirketlerin ve bazı bankaların kredi kartı kullanımı da dahil olmak üzere mercek altına alınması hakkında da konuşan Erdoğan “Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz” dedi.

Alternatiflerin de olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama bütün dert bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar gerçekten dostluğa yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.