Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eric Dier, tribünde yaşanan taciz olayı nedeniyle ailesinin artık deplasman karşılaşmalarına gelmediğini açıkladı

Tottenham Hotspur’un defans oyuncusu Eric Dier, Mart 2020’de Norwich ile oynanan FA Cup mücadelesinde ailesinin Norwich taraftarları ile yaşadığı olayın ardından ailesini deplasman maçlarına götürmediğini söyledi. 

Eric Dier, aile üyelerinin stadyumlarda maruz kaldığı taciz nedeniyle artık deplasman karşılaşmalarına gitmediklerini, bu durumun daha da kötüye gittiğini ve futbol için büyük bir sorun olduğunu söyledi. 

Mart 2021’den beri ilk kez İngiltere Milli Takım kadrosuna çağrılan ve kariyerinde formda bir dönem geçiren Tottenham’ın stoperi, Mart 2020’de takımının Norwich’e karşı evinde aldığı mağlubiyetin ardından düşmanca tavırlar sergileyen bir taraftarla yüzleşmek için tribüne çıkmıştı. 

Bu hareketi nedeniyle dört maç ceza alan ve 40 bin sterlin para cezasına çarptırılan Dier, tartışma sırasında kendisine destek olan küçük kardeşi Patrick’in güvenliği nedeniyle endişeliydi. Dier’in geldiğini gören ve uzaklaşan taraftara ulaşamadı. Salı günü yaptığı açıklamada Dier, yaptığı hareket ile ilgili bir pişmanlık duymadığını, sevdiği birisini korumak için yine yapacağını söyledi. 

Dier bir süredir kendini rahatsız eden konuyla ilgili gönülsüz olsa da konuştu. Cuma günü İtalya’da oynanacak Uluslar Ligi karşılaşması ardından pazartesi Wembley’de oynanacak Almanya karşılaşması öncesinde içini The Guardian‘a döktü: 

“Mart 2020’den bu yana kesinlikle daha da kötüleşti. Bu benim için büyük problem. Bu sezon Chelsea-Tottenham karşılaşmasında ailem ve arkadaşlarım tribündeydi ve problem yaşadılar. Bu çok büyük bir sorun. Fiziksel değil sözlüydü. Her iki taraftar grubunun da olduğunu vurgulamak istiyorum. Bunun Chelsea veya Tottenham taraftarları ile ilgili olduğunu söylemiyorum, genel olarak futbol taraftarları. Bu şeylerden asla şikayet etmiyorum ve açıkçası umurumda değil. Bir sonraki deplasman maçında Burnley taraftarları kardeşim için şarkı söylüyordu ve ben böyle şeyleri seviyorum. Bunu komik buluyorum. Bu tür mizahı seviyorum. Deplasman karşılaşmalarına çıkmayı seviyorum, bu tür atmosferlerden zevk alıyorum. Ama çok garip bulduğum bazı şeyler var ve hoş değil. Bugünlerde ailem asla bir deplasman karşılaşmasına gitmeyecek ve onların gitmesinden dolayı endişe duymam utanç verici. Yıllardır böyle, annem deplasman maçlarına gitmedi. Gitmeyi çok isterdi ancak ben bunun için endişelenirdim, bu çok saçma değil mi? Bütün aileler bunu yaşıyor. Her futbolcunun ebeveynleri onları çocukluklarından beri takip ediyor ve bu tür şeyler yaşıyor.”

Eric Dier, Norwich ile oynanan FA Cup maçındaki küfür ve sözlü taciz olayıyla ilgili şöyle konuştu:

“Bu durum hakkında daha önce basına hiç konuşmadım, çünkü olayın ele alınış şeklinden hiç memnun değilim. Bu konuda ne söyleyeceğimi de bilmiyorum, çünkü tekrar men veya para cezası alıp almayacağımı bilmiyorum. İnsanların ortaya koyduğu kadar dramatik bir durum değildi. Ve evet pişman değilim ve yine olsa yine yaparım. Ailem, takım arkadaşlarım veya arkadaşlarım için kendimi son derece sadık görüyorum.”

Dier, Jose Mourinho’nun takımın başında olduğu 2020-2021 sezonunun ikinci yarısında alınan kötü sonuçlar sonrasında günah keçisi ilan edildi ve 2021 Avrupa Şampiyonası’nı kaçırdı. Ancak Dier, Conte yönetimindeki Tottenham’da yeniden doğdu ve Gareth Southgate, 2018 Dünya Kupası’nda yarı final oynayan İngiltere kadrosunda yer alan Dier’ı tekrar milli takıma çağırdı. Dier, başarısını borçlu olduğu Conte hakkında şunları söyledi:

“Bir öğretmenin evcil hayvanı gibi görünmek istemiyorum ancak Conte benim için her açıdan çok şey yaptı. O geldiğinden beri çok şey öğrendim. O üçlü sistemin godfather’ıdır. Bu yüzden siz bu sistemin içinde sürekli evriliyorsunuz. Bana kaybettiğim inancımı da geri verdi. Kariyerimdeki en iyi formuma ulaştığımı düşünüyorum, sadece bu sezon değil geçtiğimiz sezonda da. Daha iyiye gidiyorum ve daha iyi olabilirim.”

Kasım 2020’de İzlanda karşısında 45. ve son milli maçına çıkan Dier galibiyet kazanan kadroda yer almıştı. 28 yaşındaki futbolcu, milli formayla 50. maçına ulaşma ihtimali sorulduğunda şöyle konuştu:

“Bu çok şey ifade ederdi. Kadroda olmadığım zamanlarda aklımda yer ediyordu ve ona çok yakındım. Bu beni rahatsız etti. Böyle bir kilometre taşına ulaşabilmeyi çok isterim. Şimdi St. Georges’ Park Oteli’nin resepsiyonunda yer alan bir tahtada 50 ve 100 milli maça ulaşan tüm futbolcuların isminin yazılı olduğunu görüyorum. Buna ulaşabilmek bir hayal.”

Kaynak: The Guardian

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.