Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (58): Biden’ın Erdoğan ile görüşmemesinin nedeni ABD’deki kasım ara seçimleri mi? – Faruk Loğoğlu yorumladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Çalışmaları için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentindeydi. ABD Başkanı Joe Biden ile Erdoğan, bu ziyaret kapsamında ikili bir görüşme yapmadı. Erdoğan’a geçtiğimiz günlerde “Biden ile görüşecek misiniz?” diye sorulmuştu. “Resepsiyonuna katılacağım” diye cevap veren Erdoğan, “Görüşmüş olmayı diler miydiniz?” sorusunu ise “Yok niye, o Biden ise ben de Erdoğan’ım” diyerek yanıtlamıştı.

ABD dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Biden’la görüşmemesiyle ilgili, “Sayın Biden’la resepsiyonda geniş bir görüşme fırsatı bulamadık. Daha sonra telefon diplomasisiyle belki bu konuları görüşme imkânımız olur. Ama Milli Savunma Bakanımızın, Dışişleri Bakanımızın yapacakları görüşmelerle süreci takip edeceğiz. Gelişmeler şu an itibarıyla olumlu istikamette gidiyor” diye konuştu.

Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Erdoğan ile Biden’ın görüşmemesini “Hızlı ve Kısa Yorum”da değerlendirdi. Loğoğlu, “Kasımda ara seçimler var. Biden herhalde bu kadar sorunlu gözüken Türkiye ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçimler arifesinde görüşmenin, ABD’deki Ermeni ve Rum lobileri bakımından olumlu karşılanmayacağını düşünmüş olsa gerek. O nedenle bu görüşmeden kaçınmış olabilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.