Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (22 Eylül 2022): Prof. Dr. Kamil Yılmaz ile faiz kararı ve iktidarın seçim ekonomisi

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltti. Fed’in açıklamasında, gelecek ayki toplantılarda faiz artışlarının devam etmesinin uygun olacağı bildirildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün faiz kararını açıklayacak. Prof. Dr. Kamil Yılmaz, ekonomide son gelişmeleri, seçime doğru iktidarın ekonomide attığı adımları ve muhalefetin ekonomide neler vaat edebileceğini Gündem’de yorumladı.

Koç Holding sponsorluğunda İKSV tarafından gerçekleştirilen 17. İstanbul Bienali 20 Kasım’a kadar devam ediyor. Bienal’i ücretsiz olarak ziyaret edebilir, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.