Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mülkiyeliler Birliği’nin “Çarşamba Söyleşileri” başladı, Ünsal Ünlü ilk konuk oldu: “Toplumun hafızası olacağız, unutturmayacağız”

Mülkiyeliler Birliği’nin geleneksel Çarşamba Söyleşileri yeni dönemine dün (21 Eylül) başladı. Mülkiye Kültür Merkezi’nde yapılan “Bağımsız gazetecilik ve medya özgürlüğü” başlıklı söyleşinin konuğu gazeteci Ünsal Ünlü oldu. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Ünlü ile “bölümdaş” olan Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç üstlendi. 

Ünlü, söyleşiye Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nde neden okuduğunu ve 33 yıldır yaptığı mesleğindeki durakları, çalışmalarını anlatarak başladı. 27 Ağustos 2015’ten bu yana “patronsuz gazetecilik” yapan Ünlü, gazeteciliğe kendi YouTube kanalından, tek başına yaptığı yayınlarla devam ediyor.

Yaptığı yayınların, “gazetecilik mi, yorumculuk mu” olduğu sorusu üzerine Ünlü, muhabirlik ruhunu kaybetmediğini, haber kaynaklarıyla hâlâ bağlantı kurduğunu söyleyerek şu yanıtı verdi: “Orada sadece yapılan haberin üzerinden yorum yapmıyorum, elimdeki bütün tecrübeyi ekliyorum. Haberin oluşumuna ilişkin bir istihbarat varsa paylaşıyorum. Sokakta muhabirlik yapmayandan gazeteci olmaz, ben o tecrübelerime güveniyorum.”

“Toplumun hafızası olacağız, unutturmayacağız”

Söyleşi esnasında, 30 yıl önce öldürülen gazeteci Musa Anter davasında mahkemenin “zamanaşımı” kararı verdiği haberi geldi. Mahkemenin bu kararı üzerine JİTEM’den, öldürülen gazeteci Metin Göktepe’den, faili meçhul cinayetlerden ve Cumartesi Anneleri’nden de bahseden Ünlü, Türkiye’de gazeteci olmakla ilgili şunları söyledi:

Bugünün iktidarı kendini hep İslam üzerinden tanımlıyor ya, o tanımladığı İslam, ‘Âlimin ölümü, âlemin ölümüdür’ diyor. Musa Anter cinayetinin üzerinden 30 yıl geçti, dava zamanaşımına uğradı. Anter yok edildi, göstere göstere ortadan kaldırıldı. Peki unutuldu mu? Böyle bir şey yok ki. Bağımsız gazeteciliğin yapabileceği şudur: Toplumun hafızası olacağız biz, unutturmayacağız.

Şöyleşinin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz

Fotoğraf: Mülkiyeliler Birliği – Mehmet Özer

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.