Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022 şampiyonu İspanya’nın koçu Sergio Scariolo, zaferlerini Leicester City’nin Premier Lig şampiyonluğu ile karşılaştırdı

İspanya ile dördüncü kez Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda altın madalyaya ulaşan tecrübeli koç Sergio Scariolo, altı şampiyonluğu bulunan Alexander Gomelsky’nin ardından ikinci sıraya yükseldi. Scariolo, şampiyonluk hikayesi ile ilgili Marca‘ya konuştu.

2009-2012 ve 2015’ten günümüze 10 yıl görev aldığı İspanya milli takımının başında 13 yılda toplamda dört kez EuroBasket şampiyonu olan Scariolo, bu defa beklenmedik başarının ardından İspanyol gazetesi Marca‘ya şampiyonluğu analiz etti.

EuroBasket grup aşaması için Tiflis’e gitmeden önce şampiyonluğu hayal edip etmediği sorusuna, “Dürüst olmak gerekirse hayır” cevabını veren Scariolo, şöyle devam etti:

“Her zaman iyi basketbol oynamak ve parkedeki her santimetre için mücadele etmeyi düşünürsünüz. Bunun için hiçbir şüphem yoktu. Ancak şampiyona güç sıralamasında sekizinci sırada yer alıyorduk ve şampiyon olduk.”

Scariolo, İspanyol basketbolunun daha büyük bir sürprizini hatırlıyor musunuz sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Başkaları da elbette vardır, ama şimdi bu zaferin etkisindeyiz. Bir takımın bu kadar kısa bir sürede sekizinci olarak girip şampiyon olması kolay değil. Leicester City’nin 2016’da İngiltere Premier Ligi’ni kazandığını hatırlıyorum. Kulüp sezon başlamadan önce şampiyonluk için 1’e 5000 orana sahipti. Durum bizimkiyle benzerdi. Bir sezon oldukça uzun ve bunun gibi şeyler olabilir ama bizim gibi kısa bir turnuvada… Danimarka’nın EURO 1992’yi kazandığı zamanı da hatırlıyorum. Yugoslavya’nın men edilmesi nedeniyle son dakika davet edilmişlerdi. Benzer bir şey.”

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kazandığı dördüncü şampiyonluk ile üç şampiyonluğu bulunan Dusan Ivkoviç’i geride bırakarak, altı şampiyonluğu bulunan Alexander Gomelsky’nin ardından ikinci sıraya yükselmesiyle ilgili ise Scariolo, “Bu sıralamalar hiç umurumda değil, onlara pek fazla önem vermiyorum. Madalya kupa odasında bir yer alır ve bir sonrakini düşünmeye başlarız” dedi. 

Tecrübeli koç, kariyerinin geleceğine dair ise şunları söyledi: “Zaman zaman emeklilik fikri size geliyor. Ancak bunu hiç düşünmedim. Çünkü antrenman yapmaktan ve basketboldan zevk alıyorum. Devam etmek için tutkum ve enerjim var. Güncel, rekabetçi ve güçlü hissediyorum.”

Kaynak: Marca

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.