Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (26 Eylül 2022): Medyascope cinayetin ardından Bağcılar’da | Kılıçdaroğlu helalleşiyor | İran’da protestolar

İstanbul Bağcılar’da annesini katlettikten sonra evi ateşe vermek isteyen şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisleri tarafından gözaltına alınan ve gözaltındayken hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü, ülke genelinde protestolara yol açmıştı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve yargı erki başkanının uyarılarına rağmen İranlılar, 10 gündür sokakta ve protestolarına devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da, partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, IŞİD’in 2016 yılında yakarak öldürdüğü askerlerden Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evlerinde ziyaret etti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabirleri Ayşegül Karagöz ve Rona Şenol ile Bağcılar’daki cinayeti, antropolog ve yazar Prof. Dr. Tayfun Atay ile İran’daki protestoları, Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert ile “Kılıçdaroğlu aday olacak mı?” tartışmalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.