Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, IŞİD’in öldürdüğü Fethi Şahin’in ailesiyle görüştü: “Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız ve devlet olarak helalleşeceğiz”

IŞİD’in öldürdüğü askerlerden Fethi Şahin’in Konya’daki evini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız ve devlet olarak helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, ilkemiz budur” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, IŞİD’in 2016 yılında yakarak öldürdüğü askerlerden Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evlerinde ziyaret etti.

Sefter Taş’ın öldürülmesinin devlet tarafından kabul edildiğini ancak Fethi Şahin’in akıbetinin altı yıldır meçhul bırakıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Beni en çok üzen olay, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmasıydı” dedi.

“İktidar olursak ayrıntılarını ortaya çıkaracağız”

Şahin’in akıbetini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldığında parlamento gündemine getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Allah nasip eder iktidar olursak bu olayın bütün ayrıntılarını ortaya çıkaracağız, aileleri bilgilendireceğiz. Askerlerimiz şehit olduysa onları kendi topraklarına ayrıca getireceğiz. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz” diye konuştu.

“Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bu olayın faillerinden biri yakalandı, hapse atıldı, bir süre sonra serbest bırakıldığını İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Bu katili kim. nasıl serbest bıraktı, kim imkan verdi? Saymaz yazdıktan sonra kişi yakalandı, şu anda hapiste ve yargılanıyor. Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyorum. Devlet askerine, milletine sahip çıkar, askerin kanını, canını yerde bırakmaz. Altı yıl geçti, akıbeti meçhul, olacak şey değil. Kabul etmiyorum. Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız, devlet olarak anneyle ve babayla helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, ilkemiz budur. Toplumla kucaklaşmak. Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak, doğruları ailelerin önüne koymak zorundayız. Aileler beklenti içinde kalmamalı. Ben defalarca söyledim: Kışlaya, adliyeye, camiye siyaseti sokmayın. Olacak şey değil.”

Sosyal medyadan açıklama: “Buna sebep olanlar bedelini ödeyecek”

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

“IŞİD canileri Mehmetçiklerimiz Sefter Taş ve Fethi Şahin’i şehit etti. Bugün Fethi Şahin’in ailesini ziyaret ettim. Bu olaya devlet suspus olmuştur. Peygamber Ocağı dediğimiz ordumuz suspus olmuştur. Erdoğan eleştirilmesin diye, şehadet kurumuna dahi ihanet edilmiştir.

Önce orada olanları netliğe kavuşturacağız. Kurulan ilişkiler ve bunun nasıl sonuçlar doğurduğunu TBMM’de kuracağımız komisyonda ortaya çıkaracağız, sonra buna sebep olanlar bedelini ödeyecek.

En nihayetinde de devlet şehitlerimizin aileleriyle helalleşecek. Bir hedefim daha var, şehitlerimizin naaşlarını da bulup, topraklarımıza geri getirmek. Umarım o da nasip olur.”

Ne olmuştu?

IŞİD, 2016 yılında, Suriye’de rehin aldığı askerler Sefter Taş (23) ve Fethi Şahin’i (26) katletmesine ilişkin bir video yayınlamıştı.

Videonun yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017’de Sefter Taş’ın ailesine “çocuklarının şehit olduğu” bildirilmişti.

Fethi Şahin’in ailesine ise herhangi bir bilgi verilmemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.