Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Voleybol Dünya Şampiyonası ikinci maçında Güney Kore’yi rahat geçti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’nda çıktığı ikinci maçta Güney Kore’yi 3-0 mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. Filenin Sultanları üçüncü maçında yarın 18.30’da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Müsabaka TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya’nın Gdansk kentinde oynanan Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci maçında Güney Kore’yi 25-14, 25-13 ve 25-13’lik setlerle 3-0 mağlup ederek gruptaki ikinci maçında ilk galibiyetini elde etti. 

Karşılaşmanın ilk setine iyi başlayan Ay-Yıldızlılar, 7-2’lik üstünlük yakaladı. Ancak setin devamında oyunu dengeleyen Güney Kore, skoru 13-12’ye getirerek farkı 1 sayıya kadar indirdi. Setin son bölümünde ise rakibine üstünlük kuran Filenin Sultanları, 12-2’lik seriyle ilk seti 25-14 noktaladı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 10-4 üstünlük yakaladı ve Güney Kore molasını kullandı. Mola dönüşünde de farkın kapanmasına izin vermeyen ve setin sonlarına doğru iyice açan Filenin Sultanları, ikinci seti de 25-13 kazanarak setlerde durumu 2-0’a getirdi. 

Karşılaşmanın final setinde ise karşılıklı sayılarla başlarken Ay-Yıldızlılar 6-5’lik üstünlük yakaladı. Ardından Saliha Şahin’in servis turunda 11-0’lık seri yakalayan Filenin Sultanları farkı iyice açtı. Setin sonuna kadar yakaladığı avantajı kaybetmeyen A Milli Kadın Voleybol Takımı, seti 25-13 karşılaşmayı da 3-0 kazanarak gruptaki ilk galibiyetini elde etti. 

Filenin Sultanları’nda Saliha Şahin 17, Ebrar Karakurt da 16 sayı kaydetti. Güney Kore’de ise Park Jeongah 9 sayı ile oynadı. 

Saliha’nın üst üste ace’leri:

Nefes kesen ralliyi Saliha noktalıyor:

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası’ndaki üçüncü maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Yarın akşam saat 18.30’da başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.