Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (27 Eylül 2022): Mersin’de polisevine saldırı | Kılıçdaroğlu’ndan liderler turu

Mersin-Mezitli’de polisevine saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis yaşamını yitirdi, bir polis yaralandı. Olayla ilgili bir şüpheli yakalanırken, saldırganlardan birinin kimliği belirlendi.

İstanbul-Büyükçekmece’deki Özel Ailem Bakım Merkezi’nde kalan 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres’in kötü muamele ve işkence nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Eres’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma sürerken ailesi ve avukatları, sorumluların tutuklanmasını istiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2 Ekim’de yapılacak altılı masa toplantısı öncesi liderleri ziyaret etmeye başladı. İlk görüşme DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile yapıldı. Kılıçdaroğlu bugün ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından Dolar/TL rekor kırıyor. Dolar bu sabah (27 Eylül) 18,50 lira seviyesini test etti, daha sonra 18,47 liraya geriledi.

Türkiye’de ahlak polisi olarak da bilinen irşad devriyeleri tarafından İran’da gözaltına alınan Mahsa Amini’nin gözaltı sırasında ölümü protesto ediliyor. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen İranlılar 11 gündür sokakta. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (IstanPol) Genel Direktörü Seren Selvin Korkmaz ve Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun ile 2 Ekim’deki altılı masa toplantısını ve muhalefetteki adaylık tartışmalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.