Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Miçotakis’ten Erdoğan’a: “Yalanlarınızı ve tehditlerinizi sürdürebilirsiniz fakat bu oyunda yalnızsınız”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Amerika’dan, Avrupa’dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz” sözlerine yanıt verdi. Miçotakis, Türkiye’nin uluslararası ortamda giderek daha izole bir hale geldiğinin altını çizerek, Erdoğan’a “Bu oyunda yalnızsın” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasının büyük bir kısmını Yunanistan’a ayıran Erdoğan, “Atina’yı kışkırtarak üzerimize salanların niyetini gayet iyi biliyoruz” dedi ve şöyle konuştu:

“Karası, denizi ve havasıyla ülkemiz savunmasından taviz vermeyecek ama vaktimizi, enerjimizi, dikkatimizi dağıtmaya yönelik kirli senaryolara da pabuç bırakmayacağız. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden kesinlikle sapmayacak, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Erdoğan, Yunanistan hükümetine de “Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD), Avrupa’dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz” diyerek seslendi.

“Bu oyunda yalnızsın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarına Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten yanıt geldi. Kabine toplantısında konuşan Miçotakis, Türkiye’nin uluslararası arenada giderek daha izole bir hale geldiğini söyledi ve diyalog yoluna dönülmesi çağrısı yaptı:

“Karşı taraf monoton bir şekilde yalanlarını ve tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda yalnız. Sadece Yunanistan’a kafa tutmuyorlar. Karşılarında uğraşmaları gereken bir bütün halinde Avrupa ve NATO’daki müttefiklerimiz var.”

Atina’nın uluslarası hukukun gücü, silahlı kuvvetleri ve müttefiklerin de desteğiyle sakin ve güvenli bir duruş sergilediğini savunan Miçotakis, “Türkiye, tahrik edici sözler yerine barışçıl eylemlere ve diyalog yoluna geri dönmeli” dedi.

Kaynak: Kathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.