Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’den Mersin saldırısının sorumluları hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik Mersin’de polisevine düzenlenen ve bir polis memurunun yaşamını yitirdiği, biri polis dört kişinin yaralandığı saldırının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

42 kişi gözaltına alındı

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine 26 Eylül gecesi saat 22.45 sıralarında düzenlenen saldırıda bir polis memuru yaşamını yitirdi, biri polis dört kişi yaralandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada bu sabah (28 Eylül) 22 kişi gözaltına alındı.

30 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilenler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı B.G. ve 17 belediye çalışanı da bulunuyor.

Saldırıyla ilgili şu ana kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı B.G.’nin de aralarında bulunduğu 42 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

CHP’den suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, saldırının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Çelik, şunları kaydetti:

Alçak terör örgütü tarafından Mersin Polisevi’nde gerçekleştirilen menfur terör eylemi üzerinden ahlaksızca siyasi rant devşirmeye çalışan ve bu kapsamda iftira ve hakaretlere başvuran siyasiler ile havuz medyasının kirli kalem ve ilgilileri bilmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisini haksızca itham etmek, iftiralara maruz bırakmak, terör örgütleri ile yan yana göstermek, teröristlerin korunduğu haksız algısını yaratmak elbette yaptırımsız bırakılmayacaktır!

Tam da bu nedenlerle tüm sorumlular hakkında derhal suç duyurusunda bulunulacaktır! Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.