Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Shakira vergi kaçırmaktan yargılanacak

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, 14,5 milyon euroluk vergi kaçakçılığı iddiasıyla İspanya’da hâkim karşısına çıkacak. Savcılar, 45 yaşındaki ünlü şarkıcının sekiz yıl hapis ve 23,8 milyon euro para cezasına çarptırılmasını istiyor.

Barcelona’da bir mahkeme, Kolombiyalı şarkıcı Shakira’nın altı farklı vergi suçu iddiasından yargılanmasına hükmetti. Fakat mahkeme yargılama için henüz bir tarih belirlemedi. İspanya’daki savcılar, 45 yaşındaki şarkıcının sekiz yıl hapis ve 23,8 milyon euro para cezası almasını istiyor.

Kendisine yöneltilen tüm iddiaları reddeden Shakira ise Elle dergisinin İspanyolca edisyonuna verdiği demeçte şunları söyledi: “Davamı destekleyecek yeterli kanıtım olduğuna ve adaletin benim lehime tecelli edeceğine inanıyorum.”

Shakira’nın avukatları da kendi argümanlarını uygun zamanda sunacaklarını söylemişti. Şarkıcı ve avukatları daha önce savcıların uzlaşma teklifini reddetmişti.

Tartışmaların odağında ne var?

Tartışmaların merkezinde Shakira’nın 2012 ile 2014 yılları arasında nerede ikamet ettiği var. Savcılar, ünlü şarkıcının bu dönemde İspanya’da yaşamasına rağmen resmi ikamet adresini başka bir yerde gösterdiğini iddia ediyor. İspanya yasalarına göre, kişinin ülkede altı aydan fazla kalması durumunda vergilendirilmesini öngörüyor. Shakira ise söz konusu yıllar arasında İspanya’da yaşamadığını söylüyor.

İki çocukları bulunan çift, 11 yıllık beraberliklerinin ardından haziran ayında ayrıldıklarını açıklamıştı.

Temmuz ayında savcılar, Shakira’nın 2012 yılında Barcelona’da bir ev satın aldığına dair belge açıkladı. İddialara göre söz konusu ev, Shakira ve o dönemdeki sevgilisi futbolcu Gerard Pique’nin ikamet ettiği adres. Shakira, Elle dergisindeki röportajında bu konuya da değindi ve şöyle konuştu:

“İspanyol vergi makamları bir İspanyol vatandaşıyla çıktığımı gördü ve salyaları akmaya başladı. Ne olursa olsun o paranın peşinden gitmek istedikleri açık.”

2015 yılında ikametini İspanya olarak belirten Shakira’nın 17,2 milyon euro vergi ödediği ve herhangi bir borcu olmadığı belirtiliyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.