Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetçilere yağ çekenleri eleştiren imamın televizyondaki programına son verildi


Şanlıurfa’da camide vaaz verirken siyasetçilere yağ çekenleri “yellehçi”(yalaka) diyerek eleştiren imam Mehmet Emin Kutluay’ın bir yıldır yaptığı televizyon programına son verildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kutluay, “Dünya hayatıma da mal olsa doğruları her yerde haykırmaya devam edeceğim” dedi.

İmam Mehmet Emin Kutluay’ın, Şanlıurfa’daki Mehmet Felhan Camii’nde “yalakalık” üzerine verdiği vaaz sosyal medyada gündem olmuştu. Yakınlarını işe yerleştirmek ve menfaat sağlamak için her tür kılığa girenleri Şanlıurfa tabiri ile “yellehçi” diye eleştiren Kutluay, “Ağamın dediği olur. Reisimin dediği olur. Kendi fikri yoktur. Yellehçilerin (yalakalar) yüzünden toplum bu hale geldi” demişti.

Bu sözlerinin ardından, Kutluay’ın yerel Güneydoğu TV’de bir yıldır yaptığı programa son verildi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kutluay, “Yaklaşık bir yıldır program yaptığım Güneydoğu TV konuşmamdaki sertlik ve en son gündeme düşen Yellehçi videosundan sonra programımı bitirme kararı almıştır. Oysa ben camide konuşmuştum, TV’de bile değil. Şunu unutmayın dünya hayatıma mal olsa da doğruları her yerde haykırmaya devam edeceğim” diye yazdı.

İmam Kutluay, kendisine destek olanlara da teşekkür etti.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.