Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi’nde grup maçları tamamlandı: İngiltere küme düştü – Hırvatistan, İspanya, İtalya ve Hollanda, yarı final aşamasına yükseldi

UEFA Uluslar Ligi’nde 2022-2023 sezonunun grup maçları dün (27 Eylül) oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Uluslar A Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan Hırvatistan, İspanya, İtalya ve Hollanda turnuvanın yarı finalinde mücadele edecek.

UEFA Uluslar Ligi’nde grup heyecanı sona erdi

UEFA Uluslar Ligi’nde 25-27 Eylül tarihleri arasında A, B, C ve D Ligi’nde mücadele eden ülkelerin grup aşamasındaki son maçları oynandı ve böylelikle Uluslar Ligi’nde grup heyecanı sona erdi.

Hırvatistan’dan tarihi başarı

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup 6. maçında Hırvatistan, deplasmanda Avusturya’ya konuk oldu.

Ernst Happel Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Hırvatistan 3-1 kazanmayı başardı. Mücadelede Hırvatistan’a galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Modric, 69. dakikada Livaja ve 72. dakikada Lovren atarken ev sahibi takımın tek golünü ise Baumgartner 9. dakikada kaydetti.

Bu sonuçla Hırvatistan 13 puanla grubu lider tamamlarken Avusturya 4 puanla son sırada kaldı ve B Ligi’ne düştü. Hırvatistan, Uluslar Ligi’nin play-ofllarında boy göstermeye hak kazandı.  

Grupta yer alan Fransa ise 3. sırada kalarak hayal kırıklığı yarattı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

İspanya, Portekiz’i son dakikalarda yıktı

UEFA Uluslar Ligi A Ligi 2. Grup son maçında Portekiz ile İspanya karşı karşıya geldi.

Grubun liderini belirleyecek dev maçta ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Braga’daki mücadelede eşitliği bozan taraf konuk takım İspanya oldu. Maçın 88. dakikasında Alvaro Morata’nın golü İspanya’yı galibiyete taşıdı.

İspanya, 6 maçta 11 puan toplayarak Uluslar Ligi’nde yarı finale yükseldi. Cristiano Ronaldo ve arkadaşları ise 10 puanla grubu ikinci sırada noktaladı. İspanya, Uluslar Ligi’nin play-offlarında boy gösterecek. 

Öte yandan bu grupta yer alan Çekya, topladığı 4 puanla son sırada yer aldı ve B Ligi’nin yolunu tuttu. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

İtalya, son maçta liderliği aldı

UEFA Uluslar A Ligi 3. Grup mücadelesinde İtalya, deplasmanda Macaristan’a konuk oldu.

Puskas Arena’da oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan İtalya, grubu 11 puanla Macaristan’ın önünde lider tamamlayarak Uluslar Ligi finallerine yükseldi. Macaristan ise 10 puanda kaldı ve grup maçlarını 2. sırada tamamladı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

İngiltere küme düştü

UEFA Uluslar Ligi A Ligi 3. Grup son maçında İngiltere, sahasında Almanya’yı konuk etti. Büyük bir heyecana sahne olan maçta futbolseverler toplam altı gol izledi.

Almanya 52’de İlkay Gündoğan’ın attığı penaltı golüyle perdeyi açtı. 67’de Kai Havertz takımını İngiltere karşısında 2-0’lık üstünlüğe taşıdı. Ancak ev sahibi İngiltere dört dakika içinde maça denge getirdi. 71’de Luke Shaw sahneye çıkarak Almanya karşısında farkı bire indirdi. 75’te Mason Mount ceza sahası içinde sert bir şutla beraberliği sağladı.

İngiltere, 83. dakikada Harry Kane’in penaltı golüyle öne geçti ancak Almanya’da yeniden sahneye çıkan Kai Havertz skoru belilredi: 3-3.

Bu sonucun ardından Almanya 7, İngiltere 3 puanla grubu tamamladı. İngiltere, böylelikle B Ligi’ne düştü.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Hollanda, Belçika’yı tek golle geçti

UEFA Uluslar A Ligi 4. Grup maçında Hollanda, Belçika’yı konuk etti.

Maça grup lideri olarak çıkan Hollanda, rakibini 1-0 mağlup etti. Hollanda’ya galibiyeti getiren golü 73. dakikada Virgil van Dijk kaydetti. 

1-0’lık galibiyetin ardından Hollanda 16 puanla grup birincisi olurken Belçika ise 10 puanla ikinci sırada yer aldı.

Aynı grubun diğer maçında Polonya, Galler’i deplasmanda 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Polonya 7 puanla üçüncü olurken 1 puanla son sırada kalan Galler, B Ligi’ne düştü.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

A Ligi’nde dört grup birincisi şampiyonanın yarı finalinde boy gösterecek. Hırvatistan, İspanya, İtalya ve Hollanda’nın yer alacağı play-off maçları 14-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

Öte yandan B Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan İskoçya, İsrail, Bosna-Hersek ve Sırbistan, A Ligi’ne yükselmeyi başaran ülkeler oldu. Ermenistan, Rusya, Romanya ve İsveç, C Ligi’ne düştü.

C Ligi’nde ise gruplarını lider tamamlayan Türkiye, Yunanistan, Kazakistan ve Gürcistan, B Ligi’ne yükseldi. Litvanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Belarus ve Cebelitarık, D Ligi’nin yolunu tuttu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.