Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden, hayatını kaybeden Kongre üyesini bulmaya çalıştı: “Jackie, burada mısın? Jackie nerede?”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, geçen aylarda hayatını kaybeden Indiana Kongre Üyesi Jackie Walorski’nin öldüğünü unuttu. Beyaz Saray’da düzenlenen bir konferansta gözleri Walorski’yi arayan Biden’ın “Jackie, burada mısın? Jackie nerede? Sanırım burada olacaktı” sözleri şaşkınlık yarattı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dün (28 Eylül) Beyaz Saray’da düzenlenen Açlık, Beslenme ve Sağlık Konferansı’nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu konferansı düzenleyenlere teşekkür eden Biden, Indiana Kongre Üyesi Jackie Walorski’ye seslendi ve salonda kendisini bulmaya çalıştı.

Fakat Walorski, ağustos ayında bir araba kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Biden ve eşi Jill Biden da Walorski’nin ölümünün ardından bir taziye mesajı yayımlamış ve bu kazanın kendilerini çok üzdüğünü söylemişti.

Jackie Walorski

Cumhuriyetçi Partili Jackie Walorski, konferansı finanse eden dört eş sponsordan biriydi. Biden’ın bu gafının ardından Cumhuriyetçi Parti’nin Missouri Kongre Üyesi Vicky Hartzler, “Gerçekten korkunç ve utanç verici bir gaf” dedi.

Biden’ın bu hatası Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre’e de soruldu. Jean-Pierre bu soruya yanıt vermezken, Biden’ın vefat eden Kongre üyesinin ailesini 30 Eylül Cuma günü bir yasa tasarısı imzalamak için Beyaz Saray’a davet etmeyi planladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.