Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gangsta’s Paradise ve Fantastic Voyage şarkılarıyla tanınan rapçi Coolio hayatını kaybetti

Gangsta’s Paradise ve Fantastic Voyage isimli şarkılarıyla bilinen ABD’li rap şarkıcısı Coolio hayatını kaybetti. 1980’li yıllarda müzik yapmaya başlayan Coolio, 1995’te çıkarttığı Gangsta’s Paradise şarkısıyla ünlenmişti.

Coolio’nun menajeri Jarez Posey, şarkıcının, bir arkadaşının evinde tuvalete gittiğini ve daha sonra yerde hareketsiz halde bulunduğunu söyledi. Şarkıcının kesin ölüm nedeni açıklanmadı. Posey, ölümü ilk duyuran TMZ’ye verdiği demeçte, Coolio’nun kalp krizinden hayatını kaybetmiş olabileceğini söyledi.

Gerçek ismi Artis Leon Ivey Jr. olan Coolio, Dangerous Mind filminin müzikleri arasında olan Gangsta’s Paradise şarkısıyla Grammy ödülü kazanmıştı. Unutulmaz hitler arasında yerini alan bu şarkı, geniş kitlelerce dinlenmeye devam ediyor. Şarkı, YouTube’da ve Spofity’da da bir milyar dinlenmeyi geçti.

Yakın tarihte verdiği bir röportajda Coolio, Gangsta’s Paradise için “Nesilleri aşan şarkılardan biri oldu. Modaya uygun kelimeler kullanmadım. Zamansız bir şarkıydı” demişti.

40 yıllık kariyeri boyunca sekiz stüdyo albümü kaybeden Coolio, üç MTV Video Müzik Ödülü ve bir Amerikan Müzik Ödülü kazandı. Coolio’nun diğer hitleri arasında Fantastic Voyage, Rollin’ With My Homies, 1, 2, 3, 4 (Sumpin’ New) ve Too Hot da yer alıyor.

Coolio ölmeden önce, 90’lı yılların yıldızları Vanilla Ice ve Young MC de ile birlikte bir turnedeydi ve birkaç gün önce Teksas’ta sahne almıştı. Vanilla Ice, Coolio’nun vefatının ardından sosyal medyadan paylaştığı mesajında, “Deliriyorum. Dostum Coolio’nun vefat ettiğini yeni öğrendim” diye yazdı.

Coolio’nun vefatının ardından Snopp Dogg, Ice Cube ve MC Hammer da taziye mesajları yayınladı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.