Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Guardian’ın “Dünya futbolundaki en iyi 60 genç yetenek” listesi yayınlandı: Arda Güler, Beknaz Almazbekov, Kenan Yıldız ve Zidan Sertdemir listede

İngiliz The Guardian gazetesi dünya futbolundaki 2005 doğumlu en iyi 60 genç yeteneğin listesini yayınladı. Listede Türkiye’den Galatasaray altyapısında forma giyen Beknaz Almazbekov ve Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler de bulunuyor. Ayrıca iki gurbetçi genç futbolcu, Kenan Yıldız ve Zidan Sertdemir de listede yer aldı.

The Guardian‘ın her yıl düzenli olarak yaptığı yılın en yetenekli 60 genç futbolcusu listesine 2005’liler sınıfında Türkiye’den iki isim, ayrıca iki de gurbetçi futbolcu girmeyi başardı. Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler, Galatasaray’ın altyapısında forma giyen Kırgız futbolcu Beknaz Almazbekov, Bayern Münih altyapısından yetişip Juventus’a transfer olan Kenan Yıldız ve Danimarka altyapısından yetişip Bayer Leverkusen forması giyen Türk asıllı Danimarkalı futbolcu Zidan Sertdemir listede yer aldı. 

Arda Güler: Ofansif orta saha oyuncusu Arda Güler, Türkiye’de son dönemde yetişmiş en yetenekli orta saha oyuncularından biri ve Süper Lig’in büyük kulüplerinden birinin şimdiden yıldızı. Fenerbahçe formasıyla çıktığı 22 karşılaşmada 5 gol ve 5 asist kaydeden genç futbolcu, Avrupa’daki birçok büyük kulüp tarafından takip ediliyor. Arda idol olarak Bruno Fernandes, Kevin de Bruyne ve Mesut Özil’i örnek alıyor. (Emre Sarıgül)

Beknaz Almazbekov: Beknaz Almazbekov, şimdiden Asya’nın gelişmekte olan takımlarından Kırgızistan adına forma giyiyor. 2023 Haziran ayında Asya Kupası için Myanmar ile karşılaşacaklar. Son beş yılını İstanbul’da Galatasaray altyapısında geçiren Beknaz, U-13 karşılaşmasında haksız verildiğini düşündüğü için penaltıyı bilerek dışarı atmış ve manşetlere taşınmıştı. Ceza sahası civarlarından etkili serbest vuruşlar kullanabiliyor ve A takım kadrosuna gitgide yaklaşıyor. (John Duerden)

Beknaz’ın fair-play hareketi:

Kenan Yıldız: Bayern Münih akademisi 2005 sınıfında harika bir oyuncu grubu geliştirdi ve Kenan da kesinlikle bu yıldız adaylarından biri. Muhteşem tekniği ve iyi bir ilk kontrolüyle birlikte golü koklayabilen bir yapısı var. Bayern ile kontratını yenilemeyeceği belli olduğunda Avrupa’nın her yerinden scoutlar onu yakın takibe almıştı. Barcelona ve Ajax transfer etmek için yoğun çaba sarf etmiş olsa da, Kenan tercihini Juventus’tan yana kullandı. Milli takım olarak Türkiye’yi seçen genç futbolcu U-17 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde takımını şampiyonaya taşıdı. Ne yazık ki sakatlığı sebebiyle turnuvada yer alamayacak ancak bu yetenekli genç futbolcunun önünde daha büyük fırsatlar var. (Michael Yokhin)

Zidan Sertdemir: Türk kökenli Danimarkalılar için futbol her zaman hayatlarının bir parçası olmuştur. Adını Zinedine Zidane’dan alan Zidan Sertdemir, tıpkı efsanevi Fransız gibi orta sahada zarif bir tarzla kontrolü ele alıyor. Bayer Leverkusen 2021 yılında onu transfer ettiğinde sportif direktör Simon Rolfes, “Onda büyük bir potansiyel görüyoruz ve profesyonel futbolda büyük bir iz bırakabileceğine inanıyoruz” demişti. Solak orta saha geçen sezon Hertha Berlin karşısında forma giydiğinde, Leverkusen tarihinin en genç, Bundesliga tarihinin de forma giyen en genç ikinci oyuncusu olarak kayıtlara geçti. (Jesper Haue Hansen)

Kaynak: The Guardian

Çeviren: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.