Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’den boşalan RTÜK kontenjanı İYİ Parti’ye geçecek – İlhan Taşcı: “RTÜK başkanı kara kara düşünüyor”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, AKP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Taha Yücel’in istifasıyla boşalan sandalyenin İYİ Parti’ye geçtiğini bu sebeple RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bildirim yazısını TBMM’ye göndermediğini söyledi.

AKP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Taha Yücel’in istifa etmesinin ardından RTÜK’te yeni sandalye dağılımı yapılacak. CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in boşalan sandalye İYİ Parti’ye geçtiği için bildirim yazısını TBMM’ye göndermediğini söyledi. Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meclis aritmetiğinde değişiklik olmazsa RTÜK’te dağılımın şu şekilde olacağını paylaştı: “AKP 4 üye, CHP 2 üye, MHP 1 üye, HDP 1 üye, İYİ Parti 1 üye.”

“Bir ay içinde seçim yapılmalı”

Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e şöyle tepki gösterdi:

“RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, AKP kontenjanından seçilen Taha Yücel’in istifasıyla boşalan RTÜK Üyeliği İYİ Parti’ye geçtiği için bildirim yazısını TBMM’ye göndermiyor. Oysa bir ay içinde seçim yapılmalı. Meclisteki sandalye dağılımına göre üyelik İYİ Parti’nin. Kara kara düşünüyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.