Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (143): Süper Lig’in sekizinci haftasında heyecan ile beklenen beş maç | Dev derbide Beşiktaş’ın konuğu Fenerbahçe – Galatasaray, lider Adana Demirspor deplasmanında

Spor Toto Süper Lig’de sekizinci hafta heyecanı yarın (1 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Demir Grup Sivasspor-Hatayspor 

Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Demir Grup Sivasspor, yedi haftası geride kalan Süper Lig’de topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor. Ligde henüz galibiyetle tanışamayan kırmızı-beyazlılar, Hatayspor’u yenerek çıkışa geçmeyi hedefliyor.  

Demir Grup Sivasspor, Hatayspor ile oynadığı son beş lig maçında iki galibiyet ve üç beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Sivasspor, bu sezon topladığı 4 puanı da sahasında kazandı. 

Yedi hafta sonunda sadece 1 puan toplayabilen Hatayspor, ligin dibine demir atmış durumda. Hatayspor yönetimi, bu kötü gidişattan çıkabilmek için takımın başına Volkan Demirel’i getirdi. Genç teknik direktör, ilk maçına Sivasspor karşısında çıkacak. 

Hatayspor, Süper Lig tarihinde boy gösterdiği üç sezonun tamamında Sivasspor’u mağlup etmeyi başaramadı. 

4) MKE Ankaragücü-Başakşehir

Ömer Erdoğan’ın çalıştırdığı MKE Ankaragücü, ligde topladığı 4 puanla 16. sırada yer alıyor. Başkent temsilcisi, bu sezon sadece bir maçta sahadan galibiyetle ayrılabildi. 

Ankaragücü, Başakşehir ile oynadığı son sekiz karşılaşmada da sahadan puan ile ayrılamadı. Başkent temsilcisi, Süper Lig’de 13 maçlık galibiyet hasretini geçen hafta Sivasspor karşısında sonlandırdı. 

Ligin en formda ekiplerinden Başakşehir, topladığı 14 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Emre Belözoğlu’nun ekibi, sekiz maç sonunda rakip filelere 9 gol atarken, kalesinde ise henüz gol görmedi. 

Başakşehir, ligde oynadığı son 14 maçta 9 galibiyet ve 5 beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. İstanbul temsilcisi, bu sezon ligde yenilgi almayan tek takım konumunda. 

3) Kayserispor-Trabzonspor

Kayserispor, bu sezon harikalar yaratıyor. Yaz transfer döneminde transfer yapamayan sarı-kırmızılılar, yedi hafta sonunda 12 puan toplamayı başardı. 

Kayserispor, Trabzonspor ile oynadığı son 10 lig maçında 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Çağdaş Atan’ın öğrencileri, evinde oynadığı son 4 lig maçını da gol yemeden kazandı. 

Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup ederek kötü gidişatına son veren Trabzonspor, topladığı 13 puanla ligde yedinci sırada yer alıyor. 

Kayserispor’a konuk olduğu son 8 lig maçında 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, bu karşılaşmaların altısında kalesini gole kapattı. Abdullah Avcı ise Kayserispor’a konuk olduğu son 13 lig maçını kaybetmedi. 

2) Adana Demirspor-Galatasaray

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, ligde 7 hafta sonunda 16 puan topladı. Evinde oynadığı son üç lig maçını da gol yemeden kazanan Adana Demirspor, lig tarihinde bu şekilde daha uzun bir seriyi sadece Aralık 1982 ile Nisan 1983 tarihleri arasında yakalayabilmişti. Montella’nın ekibi, son maçında ise Antalyaspor’u deplasmanda 3-0 ile geçti.

Bu sezon ligde 16 puan toplayan Adana Demirspor, yedinci maçlar itibarıyla lig tarihindeki en yüksek sayısına ulaştı. Demirspor, Galatasaray’ı konuk ettiği son lig maçını 2-0 kazandı. 

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, yedi hafta sonunda 16 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren sarı-kırmızılılar, deplasmanda Adana Demirspor’u mağlup etmeyi hedefliyor.  

Adana Demirspor’u yenmesi durumunda liderlik koltuğuna oturacak olan Galatasaray, rakibiyle oynadığı yedi lig maçının altısını kazandı. 

1) Beşiktaş-Fenerbahçe

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son iki karşılaşmada 4 puan kaybetti. 

Dev derbide Fenerbahçe’yi konuk edecek Beşiktaş, rakibiyle sahasında oynadığı son 7 Süper Lig maçında 3 galibiyet ve 4 beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Beşiktaş, ezeli rakibi karşısında iç sahada daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Mayıs 1985-Mayıs 1993 yılları arasında yaşadı (9 maç).

Bu sezon ligde İstanbul takımlarına rakip olduğu 3 maçta 2 gol atan Wout Weghorst, ligde yaptığı gol katkılarıyla (3 gol, 4 asist) takımına en fazla puan kazandıran iki isimden biri konumunda. 

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, yedi haftası tamamlanan ligde topladığı 13 puanla altıncı sırada yer alıyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, altı haftalık dilimde rakip filelere 20 gol göndermeyi başardı. 

Fenerbahçe, Beşiktaş’a konuk olduğu son 5 lig maçında 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Süper Lig’de bu sezon Beşiktaş’tan daha fazla gol atan ve gol beklentisi yakalayan tek takım Fenerbahçe. 

Enner Valencia, bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde 3+ gol atan oyuncular arasında en sık gol sevinci yaşayan futbolcu konumunda (47 dakikada bir).

Süper Lig puan durumu:

Spor Toto Süper Lig’de 8. haftanın programı:

1 Ekim Cumartesi

Kasımpaşa-Gaziantep FK

MKE Ankaragücü-Başakşehir

Kayserispor-Trabzonspor

Adana Demirspor-Galatasaray

2 Ekim Pazar

Alanyaspor-Giresunspor

Sivasspor-Hatayspor

Konyaspor-Ümraniyespor

Beşiktaş-Fenerbahçe

3 Ekim Pazartesi

Fatih Karagümrük-İstanbulspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.