Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’dan 1000 gündür haber yok


Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamıyor. Gülistan Doku’dan bin gündür haber alınamıyor. Medyascope, bin günde yaşananları sizler için derledi.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp.

Diyarbakır’da yaşayan ailesi, Gülistan’ın kaybolduğu gün Tunceli’ye giderek güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı.

Gülistan’ın en son Zaynal Abarakov ile bir pastanenin önünde tartıştıktan sonra üniversiteye giden bir minibüse bindiği MOBESE kameralarına yansıdı.

Dosyadaki tüm şüpheler Zaynal Abarakov ve polis olan babası Engin Yücer üzerinde yoğunlaşmasına rağmen her iki isim hakkında etkin bir soruşturma yürütülmedi.

Doku’nun dosyasına 28 Haziran’da giren belgeye göre, telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sarı Saltuk Viyadüğü’nü gören ve yola uzaklığı nedeniyle net olmayan 3,5 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü, iyileştirilmesi için Ulusal Kriminal Büro’ya gönderildi.

Gülistan Doku’nun ailesi adalet talebiyle eylemlerini sürdürüyor.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.