Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (30 Eylül 2022): İYİ Parti kongreye gidiyor, Akşener ne yapacak? | Rusya’dan ilhak kararı

Editör: Egemen Gök

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Ukrayna’nın işgal altındaki dört bölgesinin ilhak edildiğine dair bir imza seremonisi düzenledi. İmzaların ardından konuşan Putin, “Ukrayna topraklarındaki halk referandumlarda seçimini yaptı. Rusya’nın dört yeni bölgesi var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulundu. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de polisevine düzenlenen saldırıyla ilgili tepkisine sosyal medyadan cevap verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), seçimden önceki son yasama yılına yarın başlıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında bugün (30 Eylül) saat 14.00’te Başkanlık Divanı, Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin katılımı ile toplantı yapıldı. Toplantıda üçüncü olağan kurultayın yapılması kararı alındı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç ile Rusya’nın ilhak kararını, avukat Gürkan Çakıroğlu ile İYİ Parti’nin kongre kararını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.