Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın sinemacılardan #MahsaAmini protestolarına destek

İran’da 16 Eylül’de 22 yaşındaki Jina Mahsa Amini’nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülmesiyle başlayan protestolar sürüyor. Türkiye’den kadın sinemacılar da protestolara destek verdi.

Kadın sinemacılar İranlı kadınlarla dayanışma için bir destek videosu yayınladı.

“Stand with Women of Iran” Instagram hesabından yayınlanan videoda kadın sinemacıların İran’a destek mesajları yer aldı.

Serra Yılmaz, Ayça Damgacı, Melisa Sözen, Devin Özgür Çınar, Canan Ergüder, Aslı İnandık, Füsun Demirel, Belçim Bilgin, Tülin Özen, Ceren Moray, Elit İşcan, Hatice Aslan, Melis Birkan, Nur Sürer ve Tilbe Saran’ın da aralarında bulunduğu kadın sinemacılar, şu çağrıyı yaptı:

“Türkiyeli sinemacı kadınlar olarak, İranlı kadınlarla dayanışmak ve yalnız olmadıklarını dünyaya duyurabilmek amacıyla bir araya geldik. Meslekleri ne olursa olsun, tüm kadınları dayanışma videoları çekmeye ve bu videoları @StandwithWomenofIran_Turkey hesabını mention’layarak paylaşmaya çağırıyoruz. Böylece hem İran sokaklarında direnen dostlarımıza yalnız olmadıklarını söyleriz, hem de onların seslerinin tüm dünyada duyulmasına katkı sağlayabiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.