Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi beşinci mitingini Trabzon’da yaptı | Babacan: “Cep telefonu, araba almayı ‘aşağılık heves’ olarak gören zihniyet ülkeyi yönetiyor”

DEVA Partisi beşinci mitingini bugün (1 Ekim) Trabzon’da yaptı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak “Birisi diyor ki ‘Ben imza atmasam yapamazdın’. Ben de ‘Bir imza atıverin de şu enflasyonu düşürün’ diyorum” diye konuştu.

Erdoğan’ın “süfli heves” sözlerine tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, beşinci mitingini, MKYK üyeleri ve parti kurucularının içinde bulunduğu bir ekiple Trabzon’da yaptı.

DEVA Partisi lideri Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışında söylediği “Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle başka ülkelerin, kapısına varanlara acıyarak bakıyorum” sözlerine “Şu anda ülkeyi cep telefonu almayı, araba sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir zihniyet ülkeyi yönetiyor” diye cevap verdi.

“Bizim alnımız ak, başımız dik”

Babacan hükümetin ekonomi politikalarını da eleştirdi ve DEVA Partisi’nin ülkeyi ekonomik krizden çıkaracağını söyledi. Babacan “2002 seçimlerinden sonra biz kadro olarak işi ele aldık. Temiz ve işi bilen kadrolarla, istişare ile ülkemizi bir başarıdan bir diğerine koşturduk. Milli geliri 3 bin 500 dolardan 12 bin 500 dolar çıkardık. Çok yüksek seyreden enflasyonu iki yılda indirdik tek haneye. Bizim alnımız ak, başımız dik” diye konuştu.

Fındık üreticisine reform vaadi

Mitingde fındık üreticilerine de seslenen Babacan, fındık reformunu başlatacakları vaadinde bulundu. “Fındıkta verimi zirveye taşıyacağız” diye konuşan Babacan “Vereceğimiz desteklerle bahçe yenilenmesini kolaylaştıracağız. Üreticinin kullandığı mazottan vergi almayacağız. Çiftçinin kullandığı elektrik için özel fiyat uygulayacağız. Enflasyon ancak böyle düşer. Başka türlü mümkün değil” dedi. Babacan, fındık fiyatı hakkında da “‘Fındık 54 TL’ diye açıkladılar. Bugün, 43-44’ten anca satıyor üretici. Devlet, üreticinin yanında olacak” diye konuştu.

“Hikmet imzadaysa bir imza atın enflasyon düşürün”

Babacan, Erdoğan’ın daha önce kendisi için söylediği “Faizi yüzde 4,6’ya indirdik. Enflasyon yüzde 6,2’ye geldi. Bunu biz başardık, birileri değil. Şimdi bu neticenin üstünden kendine paye çıkarmaya çalışanlar yok değil, var. Ya sen kimsin? İmzayı atan kim, sen kimsin? Altı sıfırı Türk Lirası’ndan çıkaran bu Başbakan. Sen kimsin ya?” sözlerine de tekrar yanıt verdi. Babacan “Birisi diyor ki ‘Ben imza atmasam yapamazdın’. Hikmet imzadaysa dört yıldır her türlü yetkiye sahip bir imza atmak mümkün. O imzayı bir atıverin de enflasyonu bir düşürün. Dört yıl oldu” diye konuştu.

Türkiye’nin hukuk sistemi hakkında da konuşan Babacan, “Bu ülkenin ekonomik krizi sadece ekonomi politikasıyla düzelmez. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomiyi çözemezsiniz. Ülkede eğitimi çökertirseniz, ekonomiyi düzeltemezsiniz. Bunu bir türlü anlayamadılar” dedi.

Miting esnasında ezan okunması üzerine konuşmasına ara veren Babacan, ezanın ardından konuşmasına devam etti.

DEVA lideri, mitingi bitirirken Trabzon halkına şyle seslendi: “Trabzon soruyorum. Hazır mısın? Türkiye için canla başla çalışacak mıyız? DEVA Partisi’ni iktidara taşımaya hazır mısın Trabzon? Siz hazırsanız biz de hazırız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.