Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salonu olmayan Rams Global Cizre Belediyespor Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek: “Yakaladığımız başarıyı daimi kılma hedefindeyiz”

1990’lı yıllarda yaşanan şiddet olayları ve çatışmalar nedeniyle “sürgün” yeri olarak görülen Şırnak’ın Cizre ilçesi son yıllarda voleyboldaki başarılar ile adından söz ettiriyor. Dokuz yıl önce kurulan ve kadrosunda Fransa, Küba ve Bulgaristan’dan transfer edilen voleybolcular bulunan Rams Global Cizre Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, maçlarını oynayacak bir salonu olmamasına rağmen Balkan Kupası’nı kazandığı için Türkiye’yi Challenge Kupası’nda temsil edecek.

Kulüp Başkanı Süleyman Çağlı, spor salonlarının bulunmadığı için maçları Şırnak merkezde oynadıklarını, daha önce yaratılan algı nedeniyle Cizre’ye gelmekten çekinen sporcu ve takımların gelip gördükten sonra mahcup olduklarını söyledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dokuz yıl önce belediye bünyesinde kurulan ve Voleybol Efeler Ligi’ne geçen yıl yükselen Rams Global Cizre Belediyespor, Türkiye’yi Challenge Kupası’nda temsil etmeye hazırlanıyor. Bu yıl son olarak kadrosuna Fransız pasör Julien Winkelmuller’i katan ve kadrosunda Küba ve Bulgaristan’dan oyuncular bulunduran Cizre Belediyespor’da hedef, her yıl ilk beş takım arasında yer almak.

Maçlarını yapacağı bir spor salonu bulunmadığı için maçlarını Şırnak’ın Merkez ilçesinde oynayan Cizre Belediyespor’un başarısı ilçede ve Şırnak’ta büyük ilgi görüyor. Kulüp Başkanı Süleyman Çağlı, takımın ligi geçen altıncı sırada tamamlaması nedeniyle Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazandıklarını söyledi. Çağlı, geçen haftalarda Balkan Kupası’nda Moldova’nın Dor Chişinau ve Kosova’nın KV Peja takımlarını yenerek şampiyon olduklarını da belirtti.

Şampiyon olarak Türkiye’yi Challenge Kupası’nda temsil etmeye hak kazandıklarını söyleyen Çağlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hedefimiz başarıyı daim kılmak ve her yıl ilk beş takım arasında yer almak. Yeni sezon için Fenerbahçe, Galatarasay, Halkbank ve Ziraat Bankası gibi büyük bütçeli ve güçlü takımlarla başabaş mücadele edecek bir takım kurduk. Son olarak Fransız bir voleybolcu aldık. Kübalı ve Bulgar oyuncular oynuyor. Spor salonumuz yoktu, temelini attık ve beş ay gibi kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Voleybol Federasyonu Başkanı’nın bize karşı pozitif ayrımcılığı oldu. Balkan takımlarını Şırnak’a getirdik. Sırbistan gelmedi ama Moldova ve Kosova takımları geldi. Yaratılan algılar ile Cizre’ye ve Şırnak’a gelmek istemeyenler, geldiklerinde bölge insanının misafirperverliğini ve sıcaklığını görünce mahcup oluyorlar. Bölge insanları, şiddet olaylarının yoğun olduğu dönemde bile çok misafirperverdi. Şimdi Norveç’e gideceğiz, daha sonra onlar buraya gelecek. Yakaladığımız başarıyı daimi kılma hedefindeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.