Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev derbiye doğru: Sayıların diliyle Beşiktaş – Fenerbahçe maçı

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftası, dev bir derbiye sahne olacak. Beşiktaş ve Fenerbahçe, kozlarını Vodafone Park Stadyumu’nda paylaşacak. Dev maç, bugün (2 Ekim) saat 20.00’de başlayacak ve karşılaşmada Volkan Bayarslan düdük çalacak. İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette 356. randevu

Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park Stadyumu’nda ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. İki ekip, bu karşılaşma ile birlikte tarihlerinde 356. kez birbirine rakip olacak. 28 Kasım 1924 tarihinde oynanan ve Fenerbahçe’nin 4-0 kazandığı maç ile başlayan tarihi rekabette geride kalan 395 maçın 133’ünü Fenerbahçe kazanırken Beşiktaş ise rakibini 126 kez mağlup etmeyi başardı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin attığı 492 gole, Beşiktaş 451 gol ile karşılık verdi

Öte yandan Beşiktaş ile Fenerbahçe, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında 132 kez karşı karşıya geldi.

Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 41 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 44 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Her iki takımın lig maçlarındaki gol sayısı ise birbirlerine eşit. İki ekip de birbirlerine 151’er gol attı.

Beşiktaş, dev derbiye üç puan parolası ile çıkacak

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son iki karşılaşmada 4 puan kaybetti. 

Dev derbide Fenerbahçe’yi konuk edecek Beşiktaş, rakibiyle sahasında oynadığı son 7 Süper Lig maçında 3 galibiyet ve 4 beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Beşiktaş, ezeli rakibi karşısında iç sahada daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Mayıs 1985-Mayıs 1993 yılları arasında yaşadı (9 maç).

Bu sezon ligde İstanbul takımlarına rakip olduğu 3 maçta 2 gol atan Wout Weghorst, ligde yaptığı gol katkılarıyla (3 gol, 4 asist) takımına en fazla puan kazandıran iki isimden biri konumunda. 

Öte yandan bu sezon Beşiktaş’ın en önemli hücum silahları arasında yer alan Georges-Kevin N’Koudou, derbide takım arkadaşlarını yalnız bırakacak. Son 5 maçta forma giyemeyen Rachid Ghezzal’ın durumu ise maç günü yapılacak son kontrollerin ardından belli olacak.

Fenerbahçe’de hedef galibiyet

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, yedi haftası tamamlanan ligde topladığı 13 puanla altıncı sırada yer alıyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, altı haftalık dilimde rakip filelere 20 gol göndermeyi başardı. 

Fenerbahçe, Beşiktaş’a konuk olduğu son 5 lig maçında 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Süper Lig’de bu sezon Beşiktaş’tan daha fazla gol atan ve gol beklentisi yakalayan tek takım Fenerbahçe. 

Enner Valencia, bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde 3+ gol atan oyuncular arasında en sık gol sevinci yaşayan futbolcu konumunda (47 dakikada bir).

Fenerbahçe, derbide üç oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde tedavileri devam eden Nazım Sangare, Luan Peres ve Joshua King, Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra, takımla çalışmalara tekrar başlayan ancak henüz tam hazır durumda olmayan Serdar Aziz’in de derbide oynaması beklenmiyor.

Dev derbi öncesi puan durumu

Fenerbahçe, dev derbi öncesi 13 puan ile beşinci sırada yer alıyor. Beşiktaş ise Fenerbahçe’nin bir puan önünde yedinci sırada bulunuyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.