Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da katliam gibi maç: 129 kişi hayatını kaybetti, 200’e yakın yaralı var

Endonezya Ligi’nde Persebaya’nın Arema FC’yi deplasmanda 3-2 yendiği maçın ardından çıkan olaylarda ikisi polis 129 kişinin öldüğü, 180 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Endonezya’da büyük trajedi

Futbol dünyası, dün gece (1 Ekim) Endonezya’dan gelen haber ile sarsıldı. Endonezya Ligi’nin orta sıra takımlarından Arema FC ile Persebaya, Malang’daki Kanjuruhan Stadı’nda karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Persebaya, rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başardı. 

Persebaya’nın Süper Doğu Java Derbisi’nde Arema’yı deplasmanda mağlup etmesi, ev sahibi ekibin taraftarlarını çileden çıkardı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte çok sayıda taraftar, sahayı adeta işgal etti. 

Sosyal medyada paylaşılan ürkütücü görüntülerde çevik kuvvet polisinin yaşanan arbedeye engel olamadığı görülüyor. Times of Indonesia‘nın haberine göre, güvenlik görevlileri, taraftarlara vurarak ve tekmeleyerek olayları kontrol altına almaya çalıştı. Göz yaşartıcı gaz, binlerce taraftarın nefes almakta zorlanmasına neden oldu. 

Malang Regency Sağlık Ofisi Başkanı Wiyanto Wijoyo, korkunç sayıda ölüm olduğunu ve endişe verici sayıda yaralının hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Wijoyo, yaptığı açıklamada ”Maçın ardından yaşanan izdihamda ikisi polis 127 kişi hayatını kaybetti” (hastaneye kaldırılan iki kişi daha vefat etti) dedi. 200’e yakın taraftarın yaralandığını kamuoyuna duyuruldu.

Öte yandan ülkede ulusal seferberlik ilan edilirken Endonezya Ligi’nde bu hafta oynanması gereken maçlar ileri bir tarihe ertelendi. Endonezya Futbol Federasyonu ayrıca, Arema FC’nin sezonun geri kalanında başka iç saha maçına ev sahipliği yapmayacağını duyurdu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.