Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harikalar Odası (44): Serdar Soydan ile Suat Derviş külliyatının izinde

Harikalar Odası’nda Esen Kunt’un bu haftaki konuğu yazar ve arşiv çalışmalarıyla tanınan Serdar Soydan. Bilge Karasu, Nezihe Meriç, Suat Derviş, Mehmet Rauf, Peyami Safa ve İskender Fahrettin Sertelli gibi pek çok yazarın “bilinmeyen” eserlerini yayına hazırlayan Soydan, gölgede kalanların, unutulan ve unutturulanların izini sürmeye devam ediyor, “öteki”ler hakkında yazıyor.

Suat Derviş külliyatı üzerine konuşan Soydan, Derviş’in yazar kimliğinin yanında gazeteci olarak ortaya koyduğu çalışmalar, tefrikalar ve yazarın İstanbul’un ötekileri üzerine kaleme aldığı yazıları üzerine  konuşuyor. Soydan’ın titiz ve tutkulu arşiv çalışmaları sayesinde Derviş’in bilinmeyen pek çok eseri İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.