Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstek şarkı cinayeti: Müzisyen Onur Şener’i öldüren üç zanlı tutuklandı

Ankara-Çayyolu’nda bir eğlence mekanında kamu görevlisi olan üç zanlı istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i öldürdü. İkisi kamuda müfettiş, biri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde mühendis olan üç zanlı tutuklandı. Gözaltına alınan iki kadın ise serbest bırakıldı. Cinayete tepkiler ise çığ gibi büyüdü.

Cinayet, dün gece (2 Ekim) Ankara’nın Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında yaşandı.

Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olan İlker K. ve Ali G ile Türk Uzay Sanayii A.Ş’de (TAI) mühendis olarak çalışan Semih S., yanlarında  J.E. ve G.G. isimli iki kadınla eğlenmek için mekana gitti.

İlker K. ve Ali G ile Semih S., müzisyen Onur Şener’den (45) bir parçayı söylemesini istedi.

Şener ise şarkıyı bilmediğini belirtti. Bunun üzerine gruptan üç kişi müzisyenle tartışmaya başladı, tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.

Mekan çalışanları ile müşterilerin araya girmesiyle kavga sonlandırıldı.

Eğlence mekanının kapanmasına yakın saatlerde aynı grup, evine gitmek üzere işyerinden çıkan Onur Şener’e saldırdı.

Üç zanlı ellerindeki cam şişelerle Şener’i darp edip yaraladı.

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırdı.

Boğazından ve yüzünden cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Birbirlerini suçladılar

Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada İlker K., Ali G., Semih S. ile birlikte eğlendikleri J.E. ve G.G. isimli iki kadın gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Ali G. ve Semih S., ilk ifadelerinde, Onur Şener’i İlker K.’nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker K. ise Şener’i kendisinin öldürmediğini, cinayeti kimin işlediğini ise bilmediğini iddia etti.

Üç zanlı tutuklandı

İkisi kamuda müfettiş, biri TAI’de mühendis olan üç zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gözaltına alınan iki kadın ise serbet bırakıldı.

Tepki yağdı

Onur Şener’in dokuz yıl önce katıldığı “O Ses Türkiye” yarışmasında Hadise ile düet yaptığı görüntüler gündem oldu.
Hadise, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise “O Ses Türkiye sahnesinde birlikte şarkı söylediğim Onur Şener’in canice öldürülmesini kabul edemiyorum. Çok üzgünüm, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. İstediğimiz tek şey müziğe, sanatçıya ve sanata saygı” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Levent, zanlılardan ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş, birinin de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’de (TAI) çalıştığını belirterek, “Onur’un yüzünü bardaklarla parçalamışlar” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.