Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester derbisinde kazanan City: Erling Haaland rekorlara doymuyor

Premier Lig’de dün oynanan Manchester derbisi gol yağmuruna sahne oldu. City, United’ı 6-3 yenerken Erling Haaland, 3 gol – 2 asistle maça damgasını vurdu.

Manchester City’den tarihi fark

İngiltere Premier Lig’in 9. haftası, Manchester derbisine ev sahipliği yaptı. Manchester City, Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ezeli rakibi Manchester United’ı konuk etti. Tam dokuz golün atıldığı müthiş maçta Erling Haaland ve Phil Foden, yıldızlaşan isimler oldu.

City, United’ı 6-3 yenerken Erling Haaland, 3 gol -2 asistle maça damgasını vurdu. 22 yaşındaki Norveçli golcü, Manchester derbisi tarihinde hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. City’nin diğer gollerini atan Phil Foden ise Manchester derbisi tarihinde hat-trick yapan ikinci oyuncu olarak kayıtlara geçti. United’ın gollerini ise Antony ve Martial (2) kaydetti.

Bu sonucun ardından Manchester City, 20 puana yükseldi. Manchester United ise 12 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Manchester City, bu kez Southampton’u ağırlayacak. Manchester United ise Everton deplasmanına konuk olacak.

Erling Haaland, rekorları kırmaya devam ediyor

Manchester City’nin genç yıldızı Erling Haaland, Premier Lig’de kırılması zor bir rekora imza attı. Norveçli santrfor, Premier Lig’de üst üste üç iç saha maçında hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Manchester United karşısında attığı üç golle hat-trick yapan genç oyuncu Premier Lig’de oynadığı sekiz maçta attığı 14 gol ve üç asiste imza attı. 

Erling Haaland, aynı zamanda Premier Lig’de üç hat-trick sayısına en kısa zamanda ulaşan oyuncu oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.