Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (3 Ekim 2022): Enflasyon TÜİK’e göre yıllık %83,45 & Altılı Masa toplantısından ne çıktı?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) eylül ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK’e göre aylık enflasyon yüzde 3,08 ve yıllık enflasyon yüzde 83,45 oldu. ENAG ise, aylık enflasyonu yüzde 5,30 ve yıllık enflasyonu yüzde 186,27 olarak açıkladı. 2022 yılının başından bu yana dokuz aylık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 52,40 olurken, ENAG’a göre yüzde 101,63 olarak gerçekleşti. Ekonomist Prof. Dr. Yalçın Karatepe, verileri Gündem’de yorumladı.

Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmeleri başladı. Altı muhalefet partisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde dün (2 Ekim) bir araya geldi. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nden oluşan Altılı Masa, toplantının ardından dokuz başlık için çalışma grubu oluşturulduğunu duyurdu. Toplantıdan neler çıktı? Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun değerlendirdi.

Koç Holding sponsorluğunda İKSV tarafından gerçekleştirilen 17. İstanbul Bienali 20 Kasım’a kadar devam ediyor. Bienal’i ücretsiz olarak ziyaret edebilir, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.