Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (144): Spor Toto Süper Lig’de sekizinci haftanın “en”leri | Dağ fare doğurdu

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunda sekizinci hafta müsabakaları geride kaldı. Haftanın en dikkat çeken maçları; Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve Adana Demirspor-Galatasaray karşılaşmalarında gol sesi çıkmadı. Trabzonspor ise Yukatel Kayserispor karşısında geriden gelerek kazandı. Ankaragücü deplasmanından üç puanla dönen Medipol Başakşehir liderlik koltuğuna oturdu.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: YOK

Spor Toto Süper Lig’in sekizinci haftasında oynanan karşılaşmalar futbolseverlerde hüsran yarattı. Ligde bu hafta oynanan dokuz karşılaşmada yalnızca 16 gol atılırken, dört karşılaşma 2-1, ikişer karşılaşma 0-0 ve 1-1 ve bir karşılaşma da 1-0 sonuçlandı. Hiçbir takım iki farklı galip gelmeyi başaramazken ikiden fazla gol bulabilen takım da olmadı. Haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk ederken, sahada oynanan futbol izleyenleri tatmin etmedi.

Özellikle iki takım teknik direktörünün de benimsediği temkinli oyun, her zaman keyifli geçen Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinin yerine tatsız tuzsun bir karşılaşma izletti. Ligin zirvesindeki Adana Demirspor ile takipçisi Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada da gol sesi çıkmazken, iki takım derbiye göre daha fazla pozisyon izletse de beklentileri karşılayamadı. 

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Tayyip Talha Sanuç-Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig’in sekizinci haftasında çok fazla genç oyuncu süre alamasa da, Beşiktaş’ın 22 yaşındaki stoperi Tayyip Talha Sanuç, golsüz geçen derbinin en iyi oyuncularından biri olarak parladı. Savunmada yaptığı yerinde müdahalelerle taraftarının da beğenisi kazanan yeni transfer, takımının gol yememesinde büyük pay sahibi oldu.

Tayyip Talha’nın kusursuz istatistikleri:

3) Haftanın teknik direktör hamleleri: Valon Ethemi-Osman Zeki Korkmaz, Deniz Türüç-Emre Belözoğlu, Umut Bozok-Abdullah Avcı

VAVACARS Fatih Karagümrük deplasmanına konuk olan İstanbulspor, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 galip gelerek üç puanı hanesine yazdırdı. İstanbulspor’un genç teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz’ın skor 1-1 iken 72. dakikada Emir Kaan Gültekin’in yerine oyuna dahil ettiği Valon Ethemi, 74. dakikada Jetmir Topalli’ye yaptığı asistle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

MKE Ankaragücü deplasmanında Medipol Başakşehir FK ise 55. dakikada penaltıdan yediği golle skorun 1-1’e gelmesine engel olamadı. Golün hemen ardından Emre Belözoğlu’nun hamlesi gecikmedi. 56. dakikada oyuna dahil olan Deniz Türüç 81. dakikada uzaktan attığı harika golle takımına galibiyeti ve liderliği getiren isim oldu.

Yukatel Kayserispor deplasmanında ilk yarıda geri düşen Trabzonspor, bulduğu fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmanın son 20 dakikasına 1-0’lık ev sahibi ekibin üstünlüğü ile girildi. 73. dakikada Marek Hamsik’in yerine Umut Bozok’u oyuna dahil eden Abdullah Avcı’nın hamlesi sonrasında karşılaşmanın çehresi değişti. 78. dakikada penaltıdan Bakasetas’ın golüyle durumu 1-1’e getiren konuk ekip, 83. dakikada Umut Bozok’un attığı şık golle de üç puanı almayı başardı. 

4) Haftanın hayal kırıklığı: VAVACARS Fatih Karagümrük-İstanbulspor karşılaşmasını tribünde yalnızca 359 kişi takip etti. 

Spor Toto Süper Lig’in sekizinci haftasında oynanan VAVACARS Fatih Karagümrük-İstanbulspor karşılaşmasını tribünde yalnızca 359 kişi takip etti. 76 bin kapasiteye sahip Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, stadyumun mevcut kapasitesinin yaklaşık olarak yüzde 0,5’lik kısmı doldu. Stadyumları boş görmeye alışkın olduğumuz ligimizde bile, neredeyse bir amatör küme maçında bile daha fazlasını bulabileceğimiz seyirci sayısı görmek oldukça dramatik oldu. Belki de bu yüzden İstanbulspor’un futbolcusu Jetmir Topalli atmış olduğu galibiyet golü sonrasında, ”görmedim, duymadım” olarak da yorum yapabileceğimiz bir gol sevinci yaptı.

5) Haftanın Kare Ası: Ayoub El Kaabi – Tayyip Talha Sanuç – Muhammet Demir – Bersant Celina

Geçen sezon Atakaş Hatayspor forması ile harikalar yaratan Ayoub El Kaabi bu sezona takımı gibi oldukça formsuz girmişti. Bordo-beyazlılar, teknik direktör Volkan Demirel’in gelmesiyle birlikte Sivas deplasmanında ilk galibiyetini alırken, El Kaabi de 1 gol ve 1 asist ile yıldızlaştı.

Beşiktaş’ın Adana Demirspor’dan kadrosuna kattığı Tayyip Talha Sanuç, Fenerbahçe derbisinde ortaya koyduğu performansla göz doldurdu. Takımının gol yemeden karşılaşmayı tamamlamasında büyük payı olan Tayyip, gösterdiği performansla ilk 11’de kalıcı olacağının da sinyallerini verdi. 

Arabam.com Konyaspor, konuk ettiği Hangikredi Ümraniyespor karşısında pozisyon üretmekte zorlansa da takımın santrforu Muhammet Demir, 45+3. dakikada bulduğu golle yeşil-beyazlılara üç puanı getirmeyi başardı. 

Kasımpaşa’nın bu sezon başında kadrosuna kattığı Kosovalı yıldız Bersant Celina, Spor Toto Süper Lig kariyerinde ilk golüne imza atarken, takımına Gaziantep FK karşısında üç puanı getiren isim oldu. Manchester City altyapısından yetişen futbolcu attığı bu golle moral buldu ve kesinlikle devamı gelecek…

Sekizinci haftada alınan toplu sonuçlar:

Sekizinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler