Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ELIAMEP-Medyascope Medya Serisi’nin beşinci bölümü yayınlandı!

ELIMED-Medyascope Medya Serisi’nin beşinci webinarında ”Türkiye’de Gençlik Siyaseti ve Aktivizm” konu başlığı, Dr. Bahar Beşer moderatörlüğünde Ayhan Kaya, Dr. Haydar Darıcı ve Dr. Bilge Yabancı tarafından masaya yatırıldı.

Center for Applied Turkey Studies (CATS) tarafından oluşturulan ve Mercator Vakfı ile Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ELIMED webinar dizisinin planlanan yedi bölümünden beşincisi, 4 Ekim’de Medyascope YouTube kanalında yayınlandı.

Türkiye’de gençlik siyasetinin AKP iktidarı altındaki durumunun ve gençleri siyaseten etkin olmaya iten faktörlerin tartışıldığı webinar, Dr. Bahar Başer tarafından başlatıldı.

Durham Üniversitesi Devlet ve Uluslararası İlişkiler Okulu’nda doçent olan Başer, Türkiye’de gençlerin 2023 genel seçimlerini doğrudan etkileyebileceğini belirterek sözü Ayhan Kaya’ya bıraktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden öğretim görevlisi Ayhan Kaya, Türkiye’de gençlerin siyasete katılımında konvansiyel ve konvansiyel olmayan siyaset şekillerine dikkat çekti. Söz konusu kitlenin daha önce oy vermek, siyasete atılmak gibi konvansiyel yöntemleri tercih ederken AKP iktidarında protestolar, seçim boykotu gibi konvansiyonel olmayan metotlara yöneldiğini belirtti.

Northwestern Üniversitesi ve Venedik Ca’ Foscari Üniversitesi’nde Küresel Marie Curie araştırmacısı statüsüne sahip Dr. Bilge Yabancı ise gençlerin siyasi katılımını etkileyen sivil toplum kuruluşların üzerinde durdu. Yabancı, bu kuruluşların kategorileri, faaliyet alanları ve işleyişine dair bilgi verdi.

Dördüncü konuşmacı Dr. Haydar Darıcı meseleye Türkiye’deki Kürt gençlerin gözünden baktı. Vaşington Amerikan Üniversitesi’nde Kürt Araştırmaları bölümünde çalışan Darıcı, Kürt gençlerin aktivist yönüne değinerek bu grubun protestolarda polisle olan etkileşiminin, çözüm sürecine şahitlik edişlerinin ve kimliklerini korumaya dair çabalarının siyasete katılımlarında etkili olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.