Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (4 Ekim 2022): Jehan Barbur ile müzisyen Onur Şener cinayeti & Prof. Murat Somer ile Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü mesajı

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Türkiye müzisyen Onur Şener cinayetini konuşuyor. Ankara-Çayyolu’nda bir eğlence mekanında, kamu görevlisi olan üç zanlı istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i öldürdü. Zanlılar tutuklandı. Müzisyen Jehan Barbur ile cinayetin Türkiye için anlamını Gündem’de yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam sosyal medya hesabından,“Hepimiz için samimiyet turnusolu olacak” dediği video mesajını paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Başörtüsü meselesini toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Kanun teklifimizi TBMM’ye sunacağız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) grup toplantıları yapılacak. Siyasetbilimci Prof. Dr. Murat Somer ile siyasette son gelişmeleri ve seçime doğru Türkiye atmosferini Gündem’de değerlendirdi.

Koç Holding sponsorluğunda İKSV tarafından gerçekleştirilen 17. İstanbul Bienali 20 Kasım’a kadar devam ediyor. Bienal’i ücretsiz olarak ziyaret edebilir, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.