Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ilk hafta geride kaldı: Anadolu Efes, Galatasaray NEF karşısında zorlanarak kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022/2023 sezonu açılış haftası geride kaldı. Haftanın maçında Anadolu Efes, Galatasaray NEF karşısında zorlanmasına rağmen 77-68 ile kazandı. Son şampiyon Fenerbahçe Beko ise Bahçeşehir Koleji’ni geriden gelerek 77-68’lik skorla yendi. Ligin yeni ekiplerinden Ayos Konyaspor ise Beşiktaş Emlakjet’i deplasmanda mağlup etti. 

Haftanın maçı: Anadolu Efes 77-68 Galatasaray NEF

Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes’in ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada, lacivert-beyazlılar son bölümüne kadar dengeli giden mücadelede Galatasaray NEF’i 77-68 mağlup etti. 

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi Anadolu Efes, ilk çeyreği 15-9, devreyi de 38-33’lük skorla önde kapattı. İkinci yarıya iyi başlayan taraf Galatasaray NEF olurken, üçüncü çeyrekte 19-13’lük üstünlük kuran sarı-kırmızılılar son çeyreğe 52-51 ile önde girdi. Maçın son bölümünde Galatasaray NEF, Sadık Emir Kabaca’nın üçlüğüyle bitime 3 dakika kala 68-65 öne geçti. Ancak karşılaşmanın kalan bölümünde skor üretemeyen Galatasaray NEF, Anadolu Efes’in 12-0’lık serisine engel olamayınca karşılaşmadan 77-68’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Anadolu Efes’te Rodrigue Beaubois 21 sayı, Vasilije Micic 16 sayı ve 5 asist, Elijah Bryant 12 sayı, 8 ribaund ve 5 asist, Ante Zizic 10 sayı ve 9 ribaund ve Amath M’Baye de 10 sayı ve 13 ribaund kaydetti. Galatasaray NEF’te ise Sadık Emir Kabaca 17 sayı, Yunus Emre Sonsırma 14 sayı ve Braian Angola da 13 sayı ve 9 ribaund ile oynadı.  

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın hareketi Amath M’Baye’den:

Haftanın öne çıkan koç performansı: Dimitrios Priftis-Tofaş

Tofaş’ın yeni başantrenörü Dimitrios Priftis, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı ilk karşılaşmada ONVO Büyükçekmece karşısında 92-53 galip gelerek, kariyerindeki yeni sayfaya muhteşem bir galibiyetle başladı. Ligin ilk hafta mücadelelerinde en büyük farkı (39) atan ekip Tofaş olurken Bursa temsilcisi liderlik koltuğuna da oturdu. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın en dikkat çeken performansları: Zach Auguste-Frutti Extra Bursaspor – Jordan Morgan- Ayos Konyaspor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında en dikkat çeken performanslara, geçmişte ligimizede forma giyen ve iki yıl aradan sonra geri dönen iki isim imza attı. Profesyonel kariyerine Uşak Sportif’te başlayan sonrasında da Galatasaray forması giyen Zach Auguste, ilk haftada Frutti Extra Bursaspor formasıyla Gaziantep deplasmanında 20 sayı, 13 ribaund, 5 asist ve 4 blokluk performansıyla 37 verimlilik puanı üreterek haftaya damga vurdu. 

Geçmişte Banvit ve Pınar Karşıyaka forması giyen Jordan Morgan ise ligin yeni ekiplerinden Ayos Konyaspor forması ile çıktığı Beşiktaş Emlakjet deplasmanında 27 sayı ve 5 ribaundluk performansı ile takımını galibiyete taşıdı.

İlk hafta alınan toplu sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.