Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (145): Avrupa’nın büyük liglerinde 2022/2023 sezonu devam ediyor | Erling Haaland’ın insanüstü performansı, Jürgen Kloop’un yedinci yıl laneti ve niceleri

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’da 2022/2023 sezonu devam ediyor. Söz konusu liglerde bu hafta birbirinden heyecanlı maçlar oynandı. Manchester derbisinde City, United’ı Erling Haaland’ın insanüstü performansıyla 6-3 yenerken, Liverpool ise sahasında Brighton ile 3-3 berabere kalarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Öte yandan Jose Mourinho’nun Roma’sı, Inter’i deplasmanda yenerek şampiyonluk yolunda iddiasını sürdürdü. 

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Liverpool 3-3 Brighton / Jürgen Kloop’un yedinci yıl laneti devam ediyor

Sezona çok kötü giren Liverpool, İngiltere Premier Ligi’nin 8. haftasında Brighton ile kozlarını paylaştı. Graham Potter’ı Chelsea’ye kaptıran konuk takımda Roberto De Zerbi, ilk maçına Liverpool deplasmanında çıktı. 

Karşılaşmaya harika başlayan Roberto De Zerbi’nin ekibi, henüz 4. dakikada Leandro Trossard’ın golüyle öne geçti. Golün ardından moral bulan Brighton, savunmada büyük hatalar yapan Liverpool’u 17. dakikada bir kez daha avladı. Trossard, kaydettiği golle aradaki farkı ikiye çıkaran isim oldu. Liverpool’un bu sezon ayakta kalan tek futbolcusu olan Roberto Firmino ise 33. dakikada sahne alarak takımını umutlandırdı. 

İkinci yarıya büyük baskıyla başlayan Liverpool, Firmino’nun 54. dakikadaki golüyle skorda dengeyi sağladı ve seyirci desteğini tamamen arkasına aldı. Adam Webster’ın 63. dakikada meşin yuvarlağı kendi kalesine yollaması ise ev sahibi takımın öne geçmesine neden oldu. Ancak Leandro Trossard, Anfield Road’ı dolduran tribünlerin galibiyet şarkıları söylemesine izin vermedi. Maçtaki üçüncü golünü 83. dakikada atan Belçikalı yıldız, takımına beraberliği getirdi. 

Liverpool, yedi hafta sonunda 10 puan topladı ve şimdiden liderin 11 puan gerisine düştü. Bu durum, Jürgen Kloop’un yedinci yıl lanetini de akıllara getirdi:

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1577269628727762944?s=20&t=yPRGiZnkH7T2aZb1SWpq3A

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

2) Haftanın sürprizi: Real Madrid 1-1 Osasuna / Karim Benzema, penaltı kaçırmaya devam ediyor

İspanya LaLiga’nın 7. haftasında Real Madrid, Osasuna ile karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada tempo oldukça düşük kaldı.

Real Madrid, 42. dakikada Vinicius Junior’un attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Osasuna, 50. dakikada Enrique Garcia ile beraberliği yakaladı. 78. dakikada ise ceza sahasında Karim Benzema’yı iterek düşüren David Garcia hem penaltıya sebep oldu hem de gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Ancak beyaz noktanın başına geçen Benzema’nın kullandığı penaltı atışında top direğe çarparak auta gitti.

İlerleyen dakikalarda skor değişmeyince eflatun-beyazlılar ligdeki ilk puan kaybını sahasında yaşayarak liderliği kaybetti.

Real Madrid, La Liga’da kazandığı son 7 penaltının 5’inden yararlanamazken bu atışlardan 3’ünü Benzema kaçırdı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

3) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Theo Le Bris (Lorient)

Lorient, şimdiden bu sezonun en iyi takımlarından biri olmayı başardı. Regis Le Bris’in öğrencileri, dokuz haftası tamamlanan Fransa Ligue 1’de topladığı 22 puanla 3. sırada yer alıyor. Lorient’in lider PSG ile arasında sadece 3 puan fark bulunuyor. 

Regis Le Bris’in Lorient’i son olarak Lille’i sahasında 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü teknik direktör Regis’in yeğeni Theo Le Bris kaydetti. 20 yaşındaki Fransız yıldız adayı, 87. dakikada fileleri sarsarak bu sezonki ilk golünü kaydetti.  

4) Haftanın takımı: Manchester City

İngiltere Premier Lig’in 9. haftası, Manchester derbisine ev sahipliği yaptı. Manchester City, Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ezeli rakibi Manchester United’ı konuk etti. Tam dokuz golün atıldığı müthiş maçta Erling Haaland ve Phil Foden, yıldızlaşan isimler oldu.

City, United’ı 6-3 yenerken Erling Haaland, 3 gol-2 asistle maça damgasını vurdu. 22 yaşındaki Norveçli golcü, Manchester derbisi tarihinde hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. City’nin diğer gollerini atan Phil Foden ise Manchester derbisi tarihinde hat-trick yapan ikinci oyuncu olarak kayıtlara geçti.

Manchester City’nin genç yıldızı Erling Haaland, Premier Lig’de kırılması zor bir rekora da imza attı. Norveçli santrfor, Premier Lig’de üst üste üç iç saha maçında hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Manchester United karşısında attığı üç golle hat-trick yapan genç oyuncu Premier Lig’de oynadığı sekiz maçta 14 gol ve üç asiste imza attı. 

Erling Haaland, aynı zamanda Premier Lig’de üç hat-trick sayısına en kısa zamanda ulaşan oyuncu oldu.

https://twitter.com/trtspor/status/1576839468488728576?s=20&t=sGGv1w7Ry3jiZ0LJla-QWQ

5) Haftanın Kare Ası: Erling Haaland – Phil Foden – Lionel Messi – Paulo Dybala

Avrupa’da 2022-2023 sezonunun sekizinci haftalarında öne çıkan performanslar; Erling Haaland, Phil Foden, Lionel Messi ve Paulo Dybala’ya aitti.

Erling Haaland, Manchester City’nin Manchester United’ı 6-3 yendiği maçta 3 gol-2 asistlik performansa imza attı. Şimdiden 14 gole ulaşan Haaland’ın sezon bitiminde kaç kez daha gol sevinci yaşayacağı merak konusu. 

Haaland’ın yanı sıra Phil Foden da haftaya damga vuran isimler arasındaydı. United filelerine üç gol bırakan Foden, bu sezonki gol sayısını altıya çıkardı. Phil Foden, aynı zamanda Guardiola yönetiminde 50 gole en genç yaşta ulaşan oyuncu oldu.

PSG’nin dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi, bu sezon harikalar yaratıyor. FIFA Dünya Kupası öncesinde form tutan Messi, takımının Nice’i 2-1 yendiği maçta harika bir frikik golüne imza attı. 

Jose Mourinho’nun Roma’sı, Inter’i deplasmanda 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda iddiasını sürdürdü. Sarı-kırmızılıların ilk golünü kaydeden Paulo Dybala, bu sezonki skor katkısını 10’a çıkardı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.