Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Borsa manipülasyonu operasyonunda beş tutuklama

Borsada manipülasyon soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen sekiz şüpheliden beşi tutuklandı.

Borsada işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Beş şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, diğer üç şüphelinin ise yurt dışı yasağı ve en yakın karakola imza şartıyla serbest bırakılmaları istendi.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarılan şüphelilerden Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Hakan Gençoğlu, Ahmet Can Teoman ve Barış Aşçıoğlu, sorgularının ardından Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki “piyasa dolandırıcılığı” suçlamasıyla tutuklandı.

Hâkimlikte sorgulanan diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de belirlenen 17 adrese düzenlenen operasyonda sekiz şüpheli yakalanmıştı. Firari iki şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.