Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP “İki yıldır kapalı olan il binasında toplantı yapacağız” dedi, belediye binayı mühürledi

Diyarbakır’da, çocuklarının dağa götürüldüğünü iddia eden anneler önünde oturma eylemi yaptığı için Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iki yıldır kullanmadığı Diyarbakır İl Başkanlığı binasında toplantı kararı alındı. Toplantı kararının ardından bina, valilik talimatı ile “kaçak yapı var” denilerek Bağlar Belediyesi tarafından akşam saatlerinde mühürlendi. HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, “2006 yılında beri faaliyette olan bina bugüne kadar kaçak değildi de, tam kongre yapacağımız zaman mı kaçak oldu? Amacın ne olduğunu herkes biliyor” dedi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP İl Başkanlığı binası 2006 yılından beri faaliyet yürütürken, Diyarbakır annelerinin nöbet eylemi sırasında yaşanan gerginlikler nedeniyle HDP tarafından son iki yıldır kullanılmıyordu. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı, kısa bir süre önce Diyarbakır Valiliği’ne başvurarak, Kayapınar İlçe Kongresi’ni iki yıldır kapalı olan il binasındaki salonda yapacağını bildirdi. Medyascope muhabirinin aldığı bilgiye göre, binanın yeniden açılması ve kongre yapılmasını istemeyen valiliğin talimatı ile bugün (5 Ekim) akşam saatlerinde binanın kapısı mühürlendi.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, binanın mühürlendiğini doğrulayarak, “2006 yılından beri faaliyette olan ve iki yıldır kullanmadığımız bina nasıl oluyor da tam kongre yapacağımız dediğimiz anda kaçak oluyor. Bunun nedenini herkes çok iyi biliyor. Amaç. bizim oraya gidip binamızı kullanmamızı engellemektir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.