Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (5 Ekim 2022): CHP’nin başörtüsü adımı & Erdoğan ne açıklayacak?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki gün önce (3 Ekim) sosyal medya hesabından paylaştığı ve kamuda başörtüsü serbestliğini yasa hükmü haline getirecek yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yürütme, yürürlük maddeleri dışında tek maddeden oluşan yasa teklifinin gerekçesinde, “Dini inanç ve kanaat hürriyeti hiçbir sınırlamaya tabi tutulamaz” denildi.

TBMM’de bugün Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve İYİ Parti grup toplantıları düzenlenecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yasa teklifi yapılacağını duyurmasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bugünkü AKP grup toplantısına işaret etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hak ve özgürlüklerle ilgili önemli bir açıklama yapacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne açıklayacağı merakla bekleniyor.

AKP kurucularından, insan hakları savunucusu Fatma Bostan Ünsal, CHP’nin teklifini ve başörtüsü tartışmalarını Gündem’de yorumladı.

Koç Holding sponsorluğunda İKSV tarafından gerçekleştirilen 17. İstanbul Bienali 20 Kasım’a kadar devam ediyor. Bienal’i ücretsiz olarak ziyaret edebilir, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.