Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Slovenya, eşcinsel çiftlerin evlat edinmesini yasallaştıran ilk Doğu Avrupa ülkesi oldu

Slovenya’da parlamento dün (4 Ekim) eşcinsel çiftlerin evlenerek evlat edinmelerini anayasal güvence altına aldı ve bunu yapan ilk Doğu Avrupa ülkesi oldu.

Slovenya parlamentosu dün (4 Ekim) eşcinsel çiftlerin evlenmesini ve evlat edinmesini sağlayan bir yasa değişikliğini onayladı. 48 milletvekilinin kabul ettiği yasaya 29 milletvekili ise karşı çıktı.

Slovenya, Doğu Avrupa’da bu yasayı onaylayan ilk ülke oldu.

Dışişleri Bakanı Simon Maljevac, konuya ilişkin “Bu değişikliklerle, eşcinsel çiftlerin uzun süredir sahip olmaları gereken haklarını tanıyoruz” dedi.

Yeni yasaya karşı çok sayıda miting düzenleyen ülkenin ana muhalefet partisi konumundaki Sloven Demokrat Partisi, parlamentonun kararını eleştirdi.

Estonya da diğer ülkelerde evlenen eşcinsel çiftlerin evliliğini tanımayı kabul etmiş ancak ülke içindeki çiftlere yasal bir statü vermemişti.

Kaynak: Euronews

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.